Μία γιατρός του ΕΣΥ απαντάει στην «φτωχή» βουλευτή του Ποταμιού Χ. Ταχιάου

Ευτυχώς που τελικά σ’ αυτή τη χώρα δεν επιπλέουν μόνο οι φελλοί.

Χτες δημοσιεύσαμε το δράμα μιας βουλευτίνας  που ζει με 5.500 ευρώ το μήνα. Σήμερα δημοσιεύουμε την απάντηση μίας γιατρού που, αν και η ίδια αναφέρεται στα νούμερα, τα αθροίσματα και τους υπολογισμούς, διαβιώνει σαφέστατα με αξιοπρέπεια που δεν αποτιμάται σε λεφτά, αλλά μεταφράζεται σε μία υποτυπώδη ελπίδα γι’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη, όπου ευτυχώς τελικά δεν επιπλέουν μόνο οι φελλοί.

Μετά την απάντηση της γιατρού παραθέτουμε και το κείμενο της άπορης βουλευτού για τις απαραίτητες συγκρίσεις, για όποιον δεν το έχει διαβάσει.

Ακολουθεί το κείμενο της γιατρού κ. Σταυρούλας Κοσμοπούλου:

«Σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα. Από το 1988 εξασκώ το ιατρικό επάγγελμα (αγροτικό,ειδικότητα, 4 χρόνια ιδιωτικό ιατρείο και από το 2001 στο ΕΣΥ).Τα τελευταία 4 χρόνια με τον βαθμό του Διευθυντή.Ο μισθός μου καθαρά είναι 1600 ευρώ. Σε αυτόν περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα (βιβλιοθήκης,τέκνων κλπ.).Σε όλο το διάστημα της εργασίας μου ΔΕΝ πήρα τίποτα για συμμετοχή σε επιτροπές κρίσης,πραγματογνωμοσύνες κλπ ,και ας απαιτούσαν ώρες επίπονης εργασίας κυρίως κατ’ οίκον.Τώρα πια ζω στην πόλη που γεννήθηκα και τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.Τα χρόνια της ειδικότητας όμως, αναγκαστικά μετακόμισα στην Αθήνα και καθώς δεν είχα την τύχη να διαθέτω σπίτι εκεί, πλήρωνα μόνη μου το ενοίκιο. Βέβαια είναι γνωστό ότι το σπίτι έχει ανάγκες, εξοπλισμό,λογαριασμούς κ.λ.π. Τα νοσοκομεία ΔΕΝ δίνουν επίδομα ενοικίου και έτσι τα πλήρωνα όλα μόνη μου.(Θυμάμαι ότι σχεδόν όλος ο μισθός μου πήγαινε εκεί ) Δεν είχα ποτέ την τύχη να έχω προσωπικούς συνεργάτες, αλλά πλήρωνα πανάκριβα βιβλία,περιοδικά και άλλα.

Ζούσα στην Αθήνα και όταν έκανα τα ταξίδια μου στα πάτρια εδάφη, ΔΕΝ μου πλήρωνε κανείς τα εισιτήρια.Στην Αθήνα δεν είχα κανενός είδους ζωή.Δούλευα πρωινό ωράριο 8.00πμ με 3.00μμ ή όσο έπαιρνε και έκανα και οκτώ 24ωρες εφημερίες (χωρίς ρεπό). Έτρωγα στο Νοσοκομείο μόνο τις 8 μέρες που εφημέρευα (αν προλάβαινα).Τις υπόλοιπες μέρες ΔΕΝ μου κάλυπτε κανείς έξτρα την διατροφή μου.

Δυστυχώς ο «Ευαγγελισμός» δεν είχε γυμναστήριο.

Παρασκευή η Σάββατο,αν δεν εφημέρευα ,είχα διάβασμα,ήμουν πτώμα από τις προηγούμενες εφημερίες,έβλεπα την μικρή -τότε- κόρη μου και έτσι ούτε ιδέα για μπαράκια,θέατρα κλπ.(Αλλωστε δεν περίσσευαν και λεφτά) .Αν βάλεις και τον χρόνο για μπουγάδα,σίδερο, καθάρισμα .. άστα. Ευτυχώς δεν χρειαζόμουν λεφτά για έξτρα ντύσιμο,γιατί είναι γνωστό ότι μπορείς να κάνεις διάγνωση και με τζιν. Εξάλλου την μισή σου ζωή φοράς την σωτήρια λευκή ρόμπα.Επίδομα κίνησης δεν είχα,οπότε έπαιρνα λεωφορείο, τρόλευ κλπ.Ευτυχώς στίς κοινωνικές μου εξόδους, μιας και η παρέα ήταν συνήθως εξίσου ευκατάστατοι συνάδελφοι ,τα βάζαμε ρεφενέ.Επίσης ο νοσοκομειακός καφές δεν κοστίζει πολύ.Σας είπα ήδη ότι είχα αποκτήσει την πρώτη μου κόρη και κανείς δεν μου έδωσε λίγο ΧΡΟΝΟ να την χαρώ.Συχνα την έβλεπα μετά απο 36 ωρες εργασίας.

Ολα αυτά που αναφέρω,τα βιώνουν καθημερινά χιλιάδες νέοι ειδικευόμενοι τώρα .Βασικό να μην ξεχαστεί: Εκτός του βασικού μισθού παίρνω και εφημερίες .Κοστολογούνται περίπου 6 ευρω την ώρα για μένα που ειμαι ειδικευμένη,περίπου 3 ευρώ την ώρα για τους ειδικευόμενους.

Όλα αυτά για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις.

Δεν ζηλεύω την αμοιβή των βουλευτών. Μου αρκεί που όταν περπατάω στους δρόμους της πόλης μου,με χαιρετούν διάφοροι. Άλλους τους αναγνωρίζω και άλλους όχι.Όλοι όμως μου μιλούν με ευγένεια, με χαρά και ίσως και με ευγνωμοσύνη.Οι κόρες μου,οταν ήταν μικρότερες,καμάρωναν: «Ρε μαμά πόσοι σε γνωρίζουν!».Και εγώ τους ξέρω και ας μην τους αναγνωρίζω όλους. Γι’αυτό είμαι πλούσια.

Σας αφήνω στην φτώχεια σας, κύριοι βουλευτές με τους μισθούς των 5.700 ευρώ.»

(Ευχαριστούμε την κ. Σ. Κοσμοπούλου για την άδεια αναδημοσίευσης του κειμένου της από ανάρτησή της στο facebook.)

banksy

Και εδώ μπορείτε να ανατριχιάσετε με το δράμα της βουλευτού :

«Το 2014 είχα εισόδημα 13.800 ευρώ και, ως μπλοκάκιας, φορολογήθηκα άγρια. Το 2013 είχα εισόδημα (ως μπλοκάκιας) 11.200, και πληρώνω κάθε μήνα τη ρύθμιση των δόσεων εκείνης της χρονιάς. Ανήκω στους πολίτες οι οποίοι υφίστανται, από το 2010, τις επιπτώσεις της «κρίσης».

Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να κατεβώ στις εκλογές. Το έκανα χάρη στη βοήθεια μιας φίλης μου, η οποία μου δάνεισε το Δεκέμβριο 5.000 ευρώ, ώστε να μπορέσω να ζήσω χωρίς να δουλέψω δυο μήνες και να ξοδέψω κάποια χρήματα για προεκλογική καμπάνια. Το έκανε με το ρίσκο να μην πάρει τα χρήματά της πίσω, εάν δεν εκλεγώ, αλλά ήταν η πίστη της σε μένα που με έκανε να το ρισκάρω κι εγώ, και την ευγνωμονώ.

Ξόδεψα απειροελάχιστη για προεκλογική καμπάνια τον Ιανουάριο, σε μια εκλογική περιφέρεια (Α’ Θεσσαλονίκης) στην οποία έπεσαν πολλά λεφτά από τους υποψήφιους. Οι φίλοι που με βοηθούσαν τραβούσαν τα μαλλιά τους, δεν πίστευαν ότι θα βγω επειδή δεν είχα budget να ξοδέψω. Τους αντέτεινα ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αποδείξει ότι ακόμη και μη ευκατάστατοι μπορούν να συμμετέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλιώς να το κλείσουμε το μαγαζί.

Κι ενάντια σε όλες προβλέψεις, οι πολίτες της Α’ Θεσσαλονίκης μου έκαναν την τεράστια τιμή να με εκλέξουν για να τους εκπροσωπώ. Επέστρεψα τις 5.000 στη φίλη μου και προσπάθησα να ανταποκριθώ στην τιμή.

Η βουλευτική μου αποζημίωση ήταν –καθαρά- 5.501,74 ευρώ.Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν όλα τα επιδόματα, γραφείου, έξοδα κίνησης κλπ. Σε όλο το διάστημα της θητείας μου, δεν πρέπει να πήρα περισσότερα από 3.000 ευρώ από επιτροπές, κάθε συνεδρίαση της οποίας αποζημιώνεται με 75 ευρώ.

Τον πρώτο καιρό ζούσα μέσα στη Βουλή αλλά θεωρητικά έμενα σε ξενοδοχείο το οποίο πλήρωνε η Βουλή, καθώς δεν έχω την τύχη να διαθέτω σπίτι στην Αθήνα. Το Μάιο πήγα σε σπίτι και, σε περίπτωση που διαφεύγει στους αναγνώστες, το σπίτι έχει ανάγκες, εξοπλισμό, λογαριασμούς κλπ. Η Βουλή δίνει επίδομα ενοικίου σε βουλευτές οι οποίοι δε διαθέτουν σπίτι και καθώς δε διαθέτω ούτε στη Θεσσαλονίκη αλλά ζω στο ενοίκιο, έπαιρνα 1.000 ευρώ κάθε μήνα επίδομα ενοικίου, από το Μάιο έως και τον Αύγουστο. Βρέθηκα, λοιπόν, με δυο σπίτια και διπλούς λογαριασμούς.

Ως βουλευτής δικαιούμουν δυο επιστημονικούς συνεργάτες. Το Ποτάμι μου ζήτησε να του διαθέσω τον έναν, κάτι που έκανα ευχαρίστως. Βρέθηκα με μια επιστημονική συνεργάτιδα στην Αθήνα, εξαιρετική δικηγόρο και απολύτως απαραίτητη για την προετοιμασία μου για τα νομοσχέδια και τις ερωτήσεις που κατέθετα στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και χωρίς κανέναν στην εκλογική μου περιφέρεια. Έτσι, πλήρωνα συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχω την απαραίτητη επαφή με την πόλη και τους πολίτες. Ξόδευα, για γραφείο (το οποίο, φυσικά, χρειαζόταν εξοπλισμό) και μισθούς συνεργατών, πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που περιλαμβάνονται στα 5.501,75 ευρώ της αποζημίωσης ως «ταχυδρομικά τέλη» και «επίδομα οργάνωσης γραφείου». Οι δυο δημόσιοι υπάλληλοι την απόσπαση των οποίων ζήτησα στο γραφείο μου της Αθήνας ήρθαν τον Ιούνιο. Η διαδικασία για τη Θεσσαλονίκη ήταν ακόμη πιο χρονοβόρα, κι η απόσπαση του υπαλλήλου που ζήτησα ήρθε –sorry, too late…- το Σεπτέμβριο. Η Βουλή μου πλήρωνε το τηλέφωνο του γραφείου μου και του σπιτιού μου στη Θεσσαλονίκη (παρόλο που δικαιούμουν 8 γραμμές), αλλά με τα προγράμματα που είχα ζήτημα να κόστιζε 100 ευρώ το μήνα για όλα. Η Βουλή πλήρωνε και το κινητό μου.

Ζούσα στην Αθήνα από Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί έως Πέμπτη βράδυ ή κάποια ώρα της Παρασκευής. Με αεροπορικά εισιτήρια με τα οποία με προμήθευε η Aegean μέσω της Βουλής έκανα τις μετακινήσεις από και προς την εκλογική μου περιφέρεια. Μη έχοντας αυτοκίνητο, πήρα εκείνο που μου διέθεσε η Βουλή. Το είχα στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αποκλειστικά για τις ανάγκες του κόμματος.

Στην Αθήνα δεν είχα κανενός είδους «ζωή». Αν δεν ήμουν στη Βουλή σε συνεδριάσεις, εργαζόμουν στο γραφείο που μου είχε παραχωρήσει η Βουλή στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως, βρισκόμουν σε κάποια συνάντηση ή κοιμόμουν. Έτρωγα στη Βουλή ή στο γραφείο. Πήγα 3 φορές στο γυμναστήριο της Βουλής και έκανα μαθήματα αγγλικών και γερμανικών με δασκάλες τις οποίες έστελνε η Βουλή στο γραφείο μου, καθώς θεωρώ τον εαυτό μου υποχρεωμένο να μπορεί να διαβάζει ορολογία μνημονίων στα αγγλικά ή να καταλαβαίνει τι ακριβώς είπε ο Σόιμπλε.

Στη Θεσσαλονίκη δεν είχα λεπτό ελεύθερο. Μονίμως συναντούσα κάποιους, είχα εκδηλώσεις ή διάβασμα. Παρασκευή ή Σάββατο πήγαινα σε κανένα μπαράκι ή παράσταση και, με την ψυχή στο στόμα, στις 7.15 το πρωί της Δευτέρας και της Παρασκευής –αν ήμουν στη Θεσσαλονίκη- στο κολυμβητήριο. Υπήρχαν σαββατοκύριακα που δεν προλάβαινα και να βάλω πλυντήριο και να απλώσω τα ρούχα και να στεγνώσουν και να τα σιδερώσω και να τα τακτοποιήσω και να τα πάρω μαζί μου, οπότε έπρεπε να αγοράσω αρκετά προκειμένου να έχω να ντύνομαι. Πριν γίνω βουλευτής, είχα ρούχα είτε για σπορ είτε για σινεμά και μπαρ, όλα απολύτως ακατάλληλα για βουλευτή, άρα χρειαζόμουν καινούργια γκαρνταρόμπα. Άσε δε που ζώντας μονίμως με κάμερες, φωτογράφους και όλες τις Μισίκο Κακουτάνι των social media να καιροφυλακτούν, έπρεπε να είμαι πάντα καλοντυμένη και περιποιημένη.

Το επίδομα των 291 ευρώ για έξοδα κίνησης που περιλαμβάνεται στα 5.501,74 ευρώ της αποζημίωσης δεν έφτανε ούτε μέχρι τις 10 του μηνός. Ως βουλευτής, χωρίς λεπτό ελεύθερο, δεν είχα την πολυτέλεια να πηγαίνω με το λεωφορείο, με το μετρό ή με το ποδήλατο. Δεν έχω αυτοκίνητο στην Αθήνα, οπότε έπαιρνα συνεχώς ταξί, μέχρι που αγγάρεψα τους συνεργάτες μου να με μεταφέρουν.

Βρέθηκα να ξοδεύω ασύλληπτα –για τα δικά μου δεδομένα- ποσά για φαγητό, καφέδες κλπ στη Βουλή. Περνώντας ατελείωτες ώρες αναμονής εκεί μέσα, θα φας, θα πιεις, θα ξαναφάς, θα ξαναπιείς, θα κεράσεις και θα κεραστείς. Επίσης, στις κοινωνικές μου εξόδους αλλά και στις παρέες μου πλήρωνα σχεδόν πάντα τα τραπέζια. Ακόμη και σε περιπτώσεις που, στην παλαιότερη ζωή μου, θα δεχόμουν κέρασμα, έκανα εγώ το τραπέζι, διότι ήμουν βουλευτής (για το τι σημαίνει αυτό στον περίγυρο, θα κάνω αναφορά σε άλλο άρθρο). Άρχισα να πληρώνω ακόμη και παροχές που είχα μια ζωή δωρεάν. Για παράδειγμα, ως μέλος της Ένωσης Συντακτών, έχω δωρεάν είσοδο σε κινηματογράφους και κολυμβητήριο. Ως βουλευτής, όμως, πλήρωνα κανονικά, θα ντρεπόμουν να με δουν να δείχνω την κάρτα της ΕΣΗΕΜΘ για να μπω δωρεάν. Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, επίσης, τα οποία τιμούσα τον πρώτο καιρό, είχα βγάλει κάρτα μηνιαίων διαδρομών των 45 ευρώ, παρόλο που οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν. Σκεφτόμουν το ρεζιλίκι του να μπει ελεγκτής και να πρέπει να δείξω κάρτα βουλευτή.

Τελευταία φορά πληρώθηκα στις 27 Ιουλίου και δεν ξέρω πότε θα ξαναπληρωθώ από οποιαδήποτε δουλειά, διότι δεν είχα και δεν έχω καμιά έτοιμη δουλειά να με περιμένει.»

Μόλις συνέλθετε από το σοκ της ταλαιπωρίας της βουλευτού, τα συμπεράσματα δικά σας.

Advertisements

19 σκέψεις σχετικά με το “Μία γιατρός του ΕΣΥ απαντάει στην «φτωχή» βουλευτή του Ποταμιού Χ. Ταχιάου

 1. Δεν νομίζω ότι τέτοια άτομα καταλαβαίνουν απο αυτά και γι αυτό ειναι και με Το Ποτάμι άλλωστε. Αν η Ταχιάου δεν τη βγάζει οικονομικά να ψάξει για δουλειά στην Ελλ. Χρυσός – τζάμπα τα άρθρα υπέρ της «επένδυσης» όλα αυτά τα χρόνια?

  Μου αρέσει!

 2. Το σωστό θα ήταν να μην κάνει τίποτα (όπως κάνουν πολλοί άλλοι) και να της μένουν τα 5500 Ε στην τσέπη. Ετσι η γιατρίνα θα εξακολουθήσει να παίρνει 1600 (και πολλά είναι) και ο κλητήρας της ΔΕΗ 2500 (και λίγα είναι). Αυτό θέλετε? Αυτό θα έχετε

  ΥΓ. Με συμφέρει γιατί είμαι στη ΔΕΗ. Στραβός όμως δεν είμαι.

  Μου αρέσει!

 3. Σκεφτόμουνα να κατέβω στις ερχόμενες εκλογές, αλλά με τόση ταλαιπώρια που τραβάν οι ήδη εθνοπατέρες απογοητεύτηκα. Άλλη μια με iq ραδικιού που εμπαίζει με τη νοημοσύνη μας. Αλλά τι να κάνουμε, μας έχουν κάνει να τρέχουμε από το πρωϊ ως το βράδυ για τα προς το ζειν για να έχουν χρόνο να ασχολούνται με τα κοινά όλοι αυτοί που ούτε για να κουβαλάν τα ψώνια των πελατών χασάπικου δεν κάνουν.

  Μου αρέσει!

 4. -΄Ολα τα είχα ακούσει μέχρι τώρα αλλά αυτό υπερβαίνει κάθε φαντασία. Κ. Ταχιάου κανείς δεν σας υποχρέωσε να βάλετε υποψηφιότητα και πόσον μάλιστα να κάνετε αγώνα όπως λέτε για να εκλεγείτε βουλευτής. Είναι ντροπή σας!!!!!!!!! Όταν υπάρχουν συνάνθρωποι σας που δεν έχουν χρήματα όχι το ενοίκιο να πληρώσουν αλλά ούτε ένα κουλούρι να φάνε!!!!! Θα σας έλεγα μπράβο αν από το μισθό που παίρνατε βοηθούσατε οικογένειες Ελλήνων να επιβιώσουν και όχι να σκέπτεστε το κομμωτήριο και τα ρούχα. Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά. Και για τι παρακαλώ να διατηρείτε διαμέρισμα στην Αθήνα για ένα βράδυ που βρισκόσασταν εκεί??????????Έχω να πω πολλά ακόμη αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να καταναλώσω άλλη φαιά ουσία!!!!!!!!!! Αυτά που είπα είναι αρκετά για να καταλάβουμε ποιοι μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο….Και θα επαναλά;βω για πολυοστή φορά στην ουσία δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς που τους ψηφίζουμε………………..

  Μου αρέσει!

 5. Κανονικά ο μισθός τους θα έπρεπε να μην υπερβαίνει τα 1000,00 Ευρώ. Έτσι κ’ αλλοιως στη Βουλή δε παρευρισκονται συνεχεία . Ψηφίζονται νόμοι με 4-5 Βουλευτές.
  Τέλος δεν τους υποχρέωσε κανείς να γίνουν Βουλευτές.

  Μου αρέσει!

 6. Γιαυτό πάμε κατά διαόλου σε αυτήν την χώρα.Περισσεύει ο άκρατος λαϊκισμός που φαίνεται εδώ από τις ομαδικές επιθέσεις κατά μιας βουλευτού, που είχε το θάρρος να απομυθοποιήσει δημοσίως τα περί μεγάλων εισοδημάτων των Ελλήνων βουλευτών κλπ.κλπ. Δείτε πρώτα τα εισοδήματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που είναι προνομιακή επιλογή των εκάστοτε αρχηγίσκων…Δείτε τους μεγαλοδικηγόρους, τους καθηγητάδες βουλευτές κλπ. ιδιαιτέρως του ΣΥΡΙΖΑ,που δεν έχουν «ασυμβίβαστο άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος» και τους περιμένει μετά τις θητείες του μία καθηγητική έδρα στο πανεπιστήμιο και πιθανώς σε δεύτερη θέση στην Κύπρο και σε κανένα 407 στην Κοζάνη κλπ. κλπ.Όσο για τους φίλους γιατρούς, πραγματικά είναι οι «φτωχοί» σε αυτήν την εθνική κρίση…Πως δεν ακούμε πια για αυτοκτονίες, λόγω φτώχειας…

  Μου αρέσει!

  1. @Μάριος Κρηνούλας
   «Γιαυτό πάμε κατά διαόλου σε αυτήν την χώρα.Περισσεύει ο άκρατος λαϊκισμός που φαίνεται εδώ από τις ομαδικές επιθέσεις κατά μιας βουλευτού, που είχε το θάρρος να απομυθοποιήσει δημοσίως τα περί μεγάλων εισοδημάτων των Ελλήνων βουλευτών κλπ.κλπ.»

   Θάρρος το λέμε αυτό που επέδειξε η κα Ταχιάου; Γιατί εγώ το λέω τουλάχιστον θράσος σε συνδυασμό με πλήρη έλλειψη εικόνας της πραγματικότητας. Αν έστω και λίγο συνειδητοποιούσε τι έγραφε, δεν θα το είχε δώσει αυτό το κείμενο για δημοσίευση ποτέ! Αν το κείμενο αυτό ήταν για να μας κάνει να δείξουμε κατανόηση στα προβλήματά της, το μόνο που κατάφερε ήταν να μας αποτρέψει ακόμα περισσότερο να ψηφίσουμε την ίδια ή το κόμμα της. Και είναι σαφές ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός της. Ίσως μάλιστα ο σκοπός της να ήταν και το ακριβώς αντίθετο (να ψηφίσουμε ΠΟΤΑΜΙ στις επερχόμενες εκλογές). Όντως, είναι ΤΟΣΟ ανίκανη να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία.

   Ο λόγος για τον οποίο πάμε κατά διαόλου δεν είναι γιατί «περισσεύει ο άκρατος λαϊκισμός». Ο λόγος είναι γιατί οι περισσότεροι στην Βουλή έχουν τα ίδια μυαλά με την κα Ταχιάου: Είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ έστω να αντιληφθούν (πόσο μάλλον να ενδιαφερθούν) τι συμβαίνει γύρω τους. Οι περισσότεροι στην βουλή είναι ακριβώς έτσι και δεν έχει να κάνει με ποιο κόμμα πολιτεύονται. Ζούνε προστατευμένοι μέσα σε μια γυάλινη σφαίρα, ηθελημένα τυφλοί, και τσακώνονται ολημερίς για τις καρέκλες τους.

   Μου αρέσει!

  2. Αγαπητέ Μάριε, όπως βλέπεις από αυτούς που κάνουν σχόλια, το IQ της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας είναι για τ’ ανάθεμα. Εσύ κι εγώ ανήκουμε σε μια οικτρή μειοψηφία που βγάζει ασπροπρόσωπους τους Έλληνες διεθνώς. Η γιατρίνα (που έχει δίκιο) «κλέβει εκκλησία» για να περιγράψει το πρόβλημα της, οι δε άλλοι λαϊκίζουν αφόρητα γιατί αυτό που έγραψε η ταχιάου δεν ήταν ότι πεινά, αλλά ότι αν δεν έχεις γεννηθεί από πλούσια @ρχ…ή δεν είσαι κονομημένος (και συνήθως κρατικοδίαιτος) επαγγελματίας δεν γίνεσαι πλούσιος με 7μηνο βουλευτιλίκι. Μόνη λύση η μετανάστευση, δυστυχώς… η άλλη εναλλακτική είναι αλλαγή λαού, πράγμα αδύνατον!

   Μου αρέσει!

 7. δεν καταλαβα ,μαλλον τιποτα απο αυτα που εγραψε ,που μου φαινονται σαν ενα φτηνο μυθιστορημα ,ξεπεσμενου συγγραφεα . την αναγκασε κανενας ?? ειναι λιγα τα λεφτα ?? ταλαιπωρειται??? απλα να παραιτηθει . η μηπως εχει την εντυπωση οτι θα σωσει την ελλαδα με αυτη την λογικη ..υποψιαζεστε κατι αλλο ???? γραφτε το . μην σιωπατε ,διαβαζοντας μονο . Εχεις φωνη ???

  Μου αρέσει!

 8. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, εφόσον το βουρλο που νομίζει πως εξελέγη βουλευτής, παραδέχεται πως δεν κατείχε ΤΙΠΟΤΑ από προϋποθέσεις, όπως γλώσσες, γνώσεις και φυσικά χρήματα, και ο κυριοτερος λόγος που κατέβηκε στις εκλογές ήταν για να αποδείξει πως και χωρίς χρήματα γίνεσαι πολιτικός, θα προσθέσω πως σαφώς και μπορείς να γίνεις βουλευτής, ανεγκεφαλος όπως η ίδια, φτάνει να είσαι και όλα τα άλλα, τα κορόιδα να είναι καλά, που πληρώνουν. Άσε που το δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν την περιμένει καμία δουλειά μετά το βουλευτικι, ενώ αναφέρθηκε πιο πάνω πως δανειστηκε χρήματα που θα την καλύπταν για δύο μήνεςχωρίς να δουλεύει !!! Ποια δουλειά χωρίς προσόντα δίνει 2500 ευρώ το μήνα ρε παιδιά ??? ….. Ρητορική η ερώτηση!

  Μου αρέσει!

 9. Bρε ζώο που διαμαρτύρεσαι κιόλας!!! Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε την τύχη να δουλεύουμε- ενώ πολλοί συνάνθρωποί μας δεν την έχουν-, και με εισόδημα 2000 ευρώ το μήνα συντηρούμε, εκτός από εμάς,παράλληλα τα δύο παιδιά μας που σπουδάζουν μακρυά μας, σε δύο διαφορετικές πόλεις…Το παλεύουμε, όπως μπορούμε, λέμε δόξα τω θεώ, κοιτάζοντας γύρω μας συνανθρώπους μας να μην έχουν ένα πιάτο φαϊ, βοηθάμε όποιον μπορούμε και κάνουμε κουράγιο…

  Μου αρέσει!

 10. Ανάξια η κυρία και πολλοί άλλοι βουλευτές, που δεν καταλαβαίνουν αλλά και που χρειάζονται συμβούλους για να πουν μια πρόταση.Για ποιό λόγο έχουν 2 επιστημονικούς συμβούλους και δυο δημοσίους υπαλλήλους; Για να τους γράφουν τους λόγους και το τι θα πουν; Αντε μόνο μια γραμματέα να τους έδιναν για να σηκώνει τα τηλέφωνα, όταν είναι μέσα στην αίθουσα της βουλής.Εαν η κυρία ήθελε να φτιάξει γραφείο ρουσφετιών στη Θεσσαλονίκη, δικό της το πρόβλημα. Ας της το πλήρωναν οι ψηφοφόροι που την στήριξαν για να τους κάνει τα θελήματα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s