Έρχονται οι metrόμπατσοι για να φυλάνε τους σταθμούς

Όπως αναφέρουν καθεστωτικά sites, έχει ήδη δρομολογηθεί η “πολιτική συμφωνία” για την παραχώρηση 250 αστυνομικών που θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών. Η αμοιβή των αστυνομικών αυτών θα εξακολουθήσει να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ζητούμενο παραμένει το πότε το νέο σώμα θα πιάσει πρακτικά δουλειά.

Και προσθέτουν: «Στόχος είναι τα όργανα της τάξης να προσφέρουν το έργο τους, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κανόνων, προκειμένου να εξοικονομηθούν ποσά εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού διακοπούν οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για φύλαξη των σταθμών και όχι για αστυνόμευση των επιβατών. Φιλοδοξούμε μάλιστα, πριν αναλάβουν καθήκοντα οι άνδρες τη αστυνομίας, να έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση, αλλά και ειδική γνώση σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών».

Βέβαια όλ@ μπορούμε να κατανοήσουμε πως αυτό δεν γίνεται μόνο για την εξοικονόμηση πόρων αλλά και για να κάνουν οι ελεγκτές πιο εύκολα τη δουλειά τους.

Και εξηγούμαστε: Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς επιτρέπεται να μην επιδείξουν ταυτότητα σε ελεγκτές κατά την διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων.

Πολλές φορές οι ελεγκτές καλούν τους επιβάτες είτε να τους ακολουθήσουν στο κοντινότερο τμήμα είτε καλούν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ  να προχωρήσουν στην εξακρίβωση. Πλέον όμως αυτό θα γίνεται άμεσα εντός των σταθμών και τα πρόστιμα θα φεύγουν σύννεφο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s