Δις ιζ ε κου

Ένα δράμα εκτυλίσσεται σήμερα στα εδώδιμα social media με δεκάδες εκατοντάδες χρήστες να αλληλοσπαράζονται ανελέητα με αφορμή ένα πι. Δεν αναφερόμαστε στο 3,14 – δεν είμαστε τόσο εξελιγμένοι ώστε να μαλλιοτραβιόμαστε για μαθηματικά – αλλά για το πι που είναι η γάτα του Schrodinger στην Αγγλική λέξη coup την οποία χρησιμοποίησε με τόση χάρη, ευφράδεια και πάθος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δυστυχώς (λόγω κεκτημένης ταχύτητας; υπερβάλλοντος ζήλου; άσβεστου και ακόρεστου πάθους για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης;) ο αρχηγός, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σπουδάσει στο Stanford αλλά και στο παγκοσμίου φήμης Harvard Business School, την έκανε ΚΟΥ (βαρβάτο, αρρενωπό και παχύ) ξεστομίζοντας την έκφραση ‘this is a ΚΟΥ’, κάτι που συνέχισε να κάνει χαρούμενα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της συνέντευξης.

Ο Νίκος, 20 ετών, φοιτητής του Αμερικανικού κολλεγίου μας δήλωσε, «Αισθάνομαι διχασμένος. Από τη μία πλευρά θέλω να διορθώσω το λάθος του αρχηγού λόγω ξέρεις, σπουδών μου, αμερικάνικο κολέγιο και τέτοια, από την άλλη είναι ασέβεια στο πρόσωπό του.» Ο Μάκης, 21 ετών και μέλος της ΔΑΠ αντί δήλωσης μας τραγούδησε, «Και Α και ΚΟΥ και ΔΑΠ ΝΟΥΔΟΥΦΟΥ-ΚΟΥ», ενώ η Μαρία, 37 ετών, καθηγήτρια γιόγκα στην Εκάλη μας είπε, «Η αφαίρεση του πι που είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, από τη λέξη αποτελεί μια σύγχρονη γλωσσολογική επανάσταση, αντίστοιχη εκείνης της οποίας έχει επιφέρει στις μεθόδους που περιγράφουν τις σύγχρονες γλωσσολογικές δομές ο Τσόμσκι.»

Φήμες θέλουν τον αρχηγό να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη γλωσσολογική παρέμβαση που επέφερε στην Αγγλική γλώσσα και να προτίθεται να το ξανακάνει σύντομα με τη λέξη bribe, όπου θα αφαιρέσει το τελικό e (το οποίο είναι ούτως ή άλλως άχρηστο μιας και δεν ακούγεται πουθενά).

«Οποιοσδήποτε συσχετισμός μεταξύ του ΚΟΥ και του χαϊδευτικού ονόματος του αρχηγού γίνεται εκ του πονηρού» δήλωσαν πηγές από το γραφείο τύπου, ενώ στην ερώτηση αν αυτό πρόκειται για ένα υποσυνείδητο μήνυμα που προσπάθησε να περάσει μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής για να κάνει τους ψηφοφόρους να τον σκέφτονται συνέχεια, η απάντηση ήταν το αινιγματικό «ουδέ σχόλι».

Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια αναζήτησης εικόνας για να συνοδεύσει το άρθρο αυτό η λέξη «κου» έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα όπως η κου-κλουξ-κλαν. Έτσι αποφάσισα να βάλω έναν μονόκερω. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μπορεί το p να είναι σιωπηλό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η λέξη προφέρεται ΚΟΥ όπως κουμπάρος, κουζουλάδα, κουτούπωμα, αλλά ku, απαλό, γλυκό, αεράτο και με μια υποψία p στο τέλος της λέξης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s