Εισαγγελική παραγγελία για διάλυση μπλόκων αγροτών-Αχ αυτός ο κινηματικός ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Σχόλιο Kollect: Και εντάξει, μπορεί οι αγροτικές κινητοποιήσεις να είναι προβληματικές, διαταξικές, να ανέχονται [στη καλύτερη των περιπτώσεων] ακροδεξιούς και ναζίδες αλλά είναι τραγικό από την άλλη το κυβερνών κόμμα που ζάλισε τα ότα μας λέγοντας πως είναι κινηματικό να βάζει Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταστείλει τα μπλόκα. Και το σοβαρότερο είναι προφανώς ότι αυτή είναι η αρχή, η συνέχεια αυτών των κατασταλτικών πρακτικών θα ασκηθεί πάνω στο σώμα του ανταγωνιστικού κινήματος κάθε φορά που χαλά την κανονικότητα των «συμπολιτών» του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s