Γελειότητες Μουζάλα για προσφυγικό-Θέλουν να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η ξεφτίλα δεν έχει όριο

Σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, που ο ιδιοκτήτης του έπαιρνε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ο Μουζάλας δήλωσε πως «έχουμε υπολογίσει να χτίσουμε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Στη Μακεδονία θα έχουμε 4 hot spots, τα δύο εκ των οποίων σε Κιλκίς & Διαβατά» και πρόσθεσε πως «έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο πλέον πρέπει να υλοποιηθεί. Το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό. Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα κινηθεί πιο γρήγορα».

Επίσης είπε πως «οι ροές μειώνονται όσο υπάρχει το σχέδιο, όταν κλείνουν τα σύνορα. Σήμερα είμαστε στις 22.000 εγκλωβισμένων ανθρώπων στη χώρα μας. Φτιάχνουμε χώρους έκτακτης ανάγκης -ούτε καν φιλοξενίας- με σκηνές σε γήπεδα κλπ και θα τα απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι». Ακόμη συμπλήρωσε πως ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί την παρουσία των προσφύγων γιατί δεν θα μείνουν μόνιμα εκεί.

«Δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι’ αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια» είπε μεταξύ άλλων.

Η γελοιότητα του υπουργού ξεπέρασε κάθε όριο όταν είπε πως ετοιμάζεται ένα διαφημιστικό σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ το οποίο θα κάνει γνωστό πως «Η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα» καθώς και όταν δήλωσε πως οι πρόσφυγες δεν έχουν πειστεί ακόμα πως έχει κλείσει ο δρόμος αλλά γίνονται προσπάθειες για να πειστούν σύντομα, αναφερόμενος στους πρόσφυγες της Ειδομένης που παλεύουν να περάσουν τα σύνορα.

Το καφριλίκι ήταν όταν δήλωσε πως «δεν ανοίξαμε εμείς κανένα σύνορο. Εμείς δεν πνίγαμε ανθρώπους στη θάλασσα. Εάν δεν καλούσαν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες δεν θα ερχόντουσαν» ξεχνώντας πως οι πρόσφυγες πνίγονται στη θάλασσα επειδή το ελληνικό κράτος αρνείται να ανοίξει τα χερσαία σύνορά του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s