Κινηματογράφοι στην Βραζιλία αρνούνται να προβάλουν το «Κορίτσι από τη Δανία»

Μπορεί να φαίνεται ψέματα, όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Κάποιοι κινηματογράφοι στην Βραζιλία αρνούνται να προβάλουν την ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία». Η ταινία που αφηγείται την ιστορία της πρώτης τρανσέξουαλ που υπεβλήθη σε εγχείρηση διόρθωσης φύλου, έχει κάνει ήδη εμπορική πρεμιέρα, αλλά κάποιοι κινηματογράφοι αρνούνται να τη προβάλουν.

Αυτό συνέβη στη Φλοριανόπολις της Σάντα Καταρίνα, όπου όμως η ταινία τελικώς θα προβληθεί με καθυστέρηση καθώς μια ΜΚΟ κατάφερε να κινητοποιήσει τον κόσμο στα social media. Επιπλέον, το Κέντρο Καταναλωτών που υπάγεται στην εισαγγελία της επαρχίας Παρά, ζήτησε εξηγήσεις από τις αλυσίδες κινηματογράφων Moviecom, Cinepolis και Libero Luxardo ως προς το για ποιους λόγους η ταινία δεν έχει προβληθεί στις αίθουσές τους.

Το Κέντρο Καταναλωτών της επαρχίας Παρά κινητοποιήθηκε μέσω των social media, όπως ακριβώς συνέβη και στην Φλοριανόπολις. «Το πρόβλημα είναι ότι στην επαρχία δεν γίνεται καμία δίκη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος», είπε η δικηγόρος Χοζάνα Παρέντε. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι αλυσίδες κινηματογράφων έχουν πέντε μέρες μέχρι να απαντήσουν στα ερωτήματα του Κέντρου Καταναλωτών. «Τα μέτρα που θα ληφθούν εξαρτώνται από τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι διοικήσεις των αιθουσών» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

 

Πηγή: Pheeno: A diversidade é pop

Μετάφραση – επιμέλεια για το Kollect: Διαστημόγατο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s