24χρονος follower φεϊσμπουκικής περσόνας αναρωτιέται ποιός είναι αυτός ο Κορνήλιος Καστοριάδης

 

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος δηλώνει σε facebook, twitter και instagram με καταιγισμό από απανωτά στάτα, ο 24χρονος Άρης από τον Άλιμο. Ο Άρης ανοίγοντας σήμερα το επώνυμο και πανάκριβο κινητό του, έπεσε πάνω σε δεκάδες αναφορές για τα γενέθλια κάποιου Κορνήλιου Καστοριάδη, τον οποίο όμως δεν έχει ακούσει αλλά ούτε και διαβάσει πουθενά ούτε μια φορά. Ανήσυχος ο Άρης προσέτρεξε στην λατρεμένη του περσόνα του φέισμπουκ με την ελπίδα ότι θα πάρει περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον Κορνήλιο.

Δυστυχώς όμως ούτε και η τρισαγαπημένη του περσόνα δεν είχε να προσφέρει παραπάνω ίνφο και έτσι ο Άρης με ιδιαίτερο προβληματισμό άρχισε να ψάχνει μανιωδώς σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρει κάποιο προφίλ του Καστοριάδη και να τον κάνει αδδ. «Θα περίμενε κανείς ότι με τέτοιο όνομα όπως το Κορνήλιος, θα ήταν εύκολο να τον βρω, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο», μας είπε τηλεφωνικά. «Θέλω να τον κάνω αδδ,» πρόσθεσε, «γιατί αν είναι τόσο καλός όσο λένε όλοι, τότε τις 3-4 ώρες που λείπει η αγαπημένη μου περσόνα από το φέισμπουκ, θα έχω να διαβάζω αυτόν και πού ξέρεις, μπορεί να με μπινελικώνει κιόλας για να στρώσω χαρακτήρα!!!», μας είπε γεμάτος ελπίδα.

Οι προσπάθειες εύρεσης όμως κάποιου προφίλ του Καστοριάδη έχουν αποβεί άκαρπες και έτσι ο Άρης έχει αρχίσει να πιστεύει ότι όλα αυτά είναι ένα κακόγουστο αστείο των διαδικτυακών του φίλων και ότι ο Καστοριάδης δεν υπάρχει, αλλά αποτελεί ένα επινόημα για να τον κάνουν να απεξαρτηθεί από το προφίλ της αγαπημένης του περσόνας. «Νομίζω ότι αυτός ο Κορνήλιος δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Καταρχάς έχω ψάξει όλα όσα έχει πει και δεν αναφέρει πουθενά προσβλητικές λέξεις ή χαρακτηρισμούς για τους αναγνώστες του, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο γιατί είναι δεδομένο το ότι είμαστε όλοι ζώα που τους αξίζει ο θάνατος. Δεύτερον, δεν είναι και καμία διανόηση γιατί έχουμε ήδη τον υπέρτατο έλληνα φιλόσοφο και αυτός είναι ο λατρεμένος μου και κανένας άλλος. Τρίτον, πώς μπορείς να κάνεις καριέρα αν δεν μένεις κάπου έξω, όπως Βερολίνο και να βρίζεις όσους είναι αντιμέτωποι με την Κρίση από την ασφάλεια ενός υπολογιστή; Όχι, νομίζω ότι ο Κορνήλιος δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, θα έκανε μια αναφορά ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, η υπέρτατη διαγαλαξιακή διανόηση. Δεν υπάρχει. Ήταν μια φάρσα. Είμαι λυπημένος.»

Κλείνοντας τη συνομιλία του είπαμε «Η κρίση της εκμεταλλευτικής κοινωνίας υπάρχει τόσο, στο μέτρο ακριβώς που η ξένωση δημιουργεί μία συνεχή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα και σ’ όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σύγκρουση που εκφράζεται με δύο μορφές: σαν πάλη των εργαζομένων ενάντια στην ξένωση και ενάντια στους όρους της και σαν απουσία ταυτόχρονα των ανθρώπων από την κοινωνία (παθητικότητα – απογοήτευση – αποχώρηση – απομόνωση). Και στις δύο περιπτώσεις –πέρα από ένα σημείο- η σύγκρουση οδηγεί σε ανοιχτή κρίση της κατεστημένης κοινωνίας μόλις η πάλη των ανθρώπων αποκτήσει μια ορισμένη ένταση, έχουμε επανάσταση. Αλλά και όταν η απουσία τους στην κοινωνία ξεπεράσει ένα όριο, έχουμε κατάρρευση του συστήματος.», και μας απάντησε φανερά εκνευρισμένος, «Ελληνιόλες, αντιμετωπίζονται μόνο με ένα δοκάρι στο δόξα πατρί», κλείνοντας το τηλέφωνο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s