Ανταπόκριση από το show Τσίπρα σε πανεπιστήμιο της Σμύρνης

Στις 8.03.2016 ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Τουρκία για να μιλήσει με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και για μπίζνες .

Ενημερωτικά, σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε της γειτονικής χώρας η Ευρωπαική Ένωση θα καταργήσει την βίζα για την είσοδο Τούρκων πολιτών σε χώρες της Ένωσης ως αντάλλαγμα. Αυτό είναι κάτι που επιθυμούν αρκετά οι γειτονές μας, μιας και η απόκτηση βίζας για τους Τούρκους είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και μακροπρόθεσμη διαδικασία.Αυτό οδηγεί αρκετούς στο να παραβλέψουν πώς σαν αντίτιμο, η Τουρκία θα κλείσει τα σύνορα σε όλους τους Σύριους πρόσφυγες και στην πορεία σε οποιοδήποτε προσπαθήσει να διαβεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με αφορμή λοιπόν την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Σμύρνη(για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια, Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Σμύρνη), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης,«İzmir Ekonomi Üniversitesi»(νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ανήκει στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης-ανάπτυξη μπίτσιζ), έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τον τίτλο του Επίτομου Διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας(γελάνε και οι πέτρες).

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν οι Έλληνες υπήκοοι του Πανεπιστημίου, 3 λέκτορες, 3 μόνιμοι φοιτητές και μια φοιτήτρια Εράσμους.-Οι άνθρωποι αυτοί περιμένανε 2:30 ώρες για να υποδεχτούν τον Τσίπρα (καθυστέρησε στο ραντεβού του), και ενώ κάνανε αυτό που τους ζητήθηκε, εν τέλη το πανεπιστήμιο δεν είχε προβλέψει, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα θελήσουν να ακούσουν την ομιλία του Τσίπρα, με αποτέλεσμα να μην τους κρατήσει θέσεις άλλα έλειπαν κάποιοι υπουργοί του αυταρχικού τουρκικού κράτους και μπορέσανε να πάρουν τις θέσεις τους.

Το μόνο σωστό που είπε ο Τσίπρας στην ομιλία τους ήταν το ότι ουσιαστικά «χωρίς να μελετήσεις κάτι, χωρίς να του αφιερώσεις χρόνο δεν μπορείς να κερδίσεις τον τίτλο του διδάκτορα», και ο ίδιος ως πολιτικός δεν μπορεί να αφιερώσει αυτόν τον χρόνο.

Στον λόγο του αναφέρθηκε στο ότι είναι πολύ παράδοξο και παράξενο το ότι αυτός το τίτλος δόθηκε σε έναν «Αριστερό» πολιτικό και στη συνέχεια μίλησε για το πώς ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον και πώς θα παλέψει για να το κερδίσει ενώ έκανε αναφορά σε λέξεις κλειδιά όπως «Μαρξισμός», «Δ.Ν.Τ» κτλ. Τον λόγο του που μπορείτε να τον βρείτε σε πολλά βίντεο στο Youtube και φυσικά δεν θα ακούσετε τίποτα για τις σφαγές Κούρδων πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής και «ασφαλείας» της Τουρκίας.

Το αποκορύφωμα πάντως είναι η εικόνα που έχουν οι Τούρκοι για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Αξιότιμος κ.Τσίπρας συνέβαλλε ανθρωπιστικά στα θύματα της οικονομικής κρίσης όχι μόνο στην χώρα του αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.Έγινε η Ελπίδα μας ( Δεν πεθαίνει η ΠΑΣΟΚαρα λέμε).

12802740_945456572241791_3773242990098706335_n.jpg

Πάντως εμένα με στεναχώρησε το ότι οι Τούρκοι ζηλέψανε όταν κάποιοι Έλληνες γέλασαν όταν βγήκε αυτή η εικόνα στην οθόνη. Αν οι ίδιοι γέλαγαν σε ομιλία του Ερντογάν σε βάρος τους Ερντογάν, ίσως καταλήγανε στη φυλακή. Εμείς τουλάχιστον μπορούμε ακόμη να σατιρίζουμε. Εκτός εάν κάνουμε καζούρα σαν τον Παστίτσιο. Ή πούμε κάτι κακό για τα ελληνικά στρατά.

Για το Kollect: Όλγα Φ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s