Πότε το άλλαξαν το σεξ κι εγώ δεν το κατάλαβα;

Είμαι  από τους ανθρώπους που κάθε τρεις και τόσο πέφτουν απ’ τα σύννεφα. Στην πολιτική και την οικονομία, όχι, είναι τα κύρια ενδιαφέροντά μου και τα παρακολουθώ συνεχώς. Σε ό,τι όμως δεν παρακολουθώ, βρίσκομαι διαρκώς προ εκπλήξεως. Ποιος είναι ο Παντελίδης, τι λέει η Τατιάνα στις εκπομπές της, από πότε το μοσχάρι μαγειρεύεται με δαμάσκηνα, πότε ήρθαν στην Ελλάδα τα bachelor party και τα baby-shower, όλα αυτά μου είναι άγνωστα.

Το σεξ, γενικά δεν μου είναι άγνωστο –αλλοίμονο. Αν όχι τίποτα άλλο, ανήκω στην γενιά που μεγάλωσε πριν την εξάπλωση του AIDS, πριν τον φόβο, την γενιά της δημοσίως γνωστής πολυγαμίας, σε κείνους που το σεξ το έκαναν χωρίς αναλύσεις και ειδικούς, για όλους τους πιθανούς λόγους: για γούστο, για πλάκα, για χόμπι, ή στα σοβαρά. Επί πλέον, είμαι 25 χρόνια παντρεμένη. Ήσυχος άνθρωπος γενικά, πάντως το θέμα το γνωρίζω. Κι όμως, μέσα στον Φεβρουάριο έπεσα τρεις φορές από τα σύννεφα σε ό,τι αφορά το σεξ.

Την πρώτη φορά διάβασα ένα άρθρο στο μεγαλύτερο αντρικό περιοδικό του κόσμου που ασχολείται με την υγεία, με τίτλο «τι πρέπει να περιέχει το συρτάρι με τα σεξουαλικά σας παιγνίδια». Έγραψα στο Google  «sex toys drawer» και μου έβγαλε 433.000 αποτελέσματα, άρα η φράση αυτή έχει ξαναγραφτεί σε άρθρα άλλες 433.000 φορές, άρα είναι κάτι γνωστό όσο και το συρτάρι για τις κάλτσες -ας πούμε.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν μέσα στο μεγαλύτερο κατάστημα παιγνιδιών της χώρας, ανακάλυψα ένα ολόκληρο διάδρομο με χειροπέδες ντυμένες με ψεύτικη γουνίτσα ζώων της ζούγκλας (πάνθηρα, ζέβρας, τίγρης). Δεν είχα ιδέα ότι οι χειροπέδες-παιγνίδια του σεξ είναι τόσο δημοφιλείς ώστε να πωλούνται όχι σε εξειδικευμένα καταστήματα, υπό εχεμύθεια, αλλά σε παιγνιδάδικο, στο ίδιο καλάθι που θα μπει κι η Barbie.

Η τρίτη φορά ήταν σε μεγάλο ελληνικό πολύ σοβαρό σάιτ του Διαδικτύου (κι όταν λέω «σοβαρό», εννοώ  ότι δημοσιεύει πλήρεις συνεντεύξεις του Καστοριάδη και του Μπαντιού), όταν σε άρθρο για την διατήρηση της φλόγας στις σεξουαλικές σχέσεις των παντρεμένων, είδα το σκίτσο της ερωτικής επαφής που συνόδευε το άρθρο. Έδειχνε μια γυναίκα γονατισμένη, κι έναν άντρα πίσω της που με το ένα χέρι την κρατούσε από τους γοφούς, ενώ με το άλλο της τραβούσε τα μαλλιά από την αλογοουρά. Το έδειχνε με τέτοιο τρόπο που 1)η γυναίκα έμοιαζε με σκύλο που αντί για λουρί στον λαιμό, έχει  τα μαλλιά της για λουρί από το οποίο την κρατάει και την χειραγωγεί ο άντρας,   2)φαινόταν σαν αυτή η στάση του σεξ να γίνεται πια μόνο μαζί με το τράβηγμα των μαλλιών.

Αναρωτήθηκα λοιπόν συνολικά: α) πότε το αλλάξανε το σεξ κι εγώ δεν το κατάλαβα; β)ποιοί το αλλάξανε;

Επειδή με ενδιαφέρει η πολιτική κυρίως κι έχω φίλους άντρες, έχω να συζητήσω εκτεταμένα για το σεξ από τα 18 μου, αλλά αφού το κάλεσε η ανάγκη, έκανα ένα γύρο συζητήσεων με γνωστούς, συναδέλφους, φίλους, συγγενείς, ώστε να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα. Τους ρώτησα για τις συνήθειές τους, την καθημερινότητα, την πρόσβασή τους σε ενισχυτικά της απόλαυσής, κλπ. Φαίνεται ότι τα τελευταία 20 χρόνια, η πρόσβαση σε πορνό ταινίες μέσω καλωδιακής τηλεόρασης στην ηρεμία της συζυγικής κλίνης για τους μεγαλύτερους, ή των πορνό σάιτ του ιντερνέτ για τους νεώτερους, έχει αλλάξει τα γούστα και τις συνήθειες μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Οι εταιρείες παραγωγής πορνό, επιδιώκοντας να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των θεατών, εισήγαγαν διάφορες πρωτοτυπίες στην αναπαράσταση της σεξουαλικής πράξης –όπως τα sex toys και τα κοστούμια ρόλων- κι ένα συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας κατά την διάρκεια της επαφής, το dirty talk, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια της περιπέτειας του κρεβατιού. Κατασκευάστηκαν τα εμπορεύματα προς πώληση στους καταναλωτές-θεατές (διεγερτικά, λιπαντικά, παιγνίδια, κοστούμια). Με την βοήθεια άρθρων σε περιοδικά μόνο για γυναίκες, ή μόνο για άντρες, γραμμένα μάλιστα από σεξολόγους, αυτούς τους σούπερ ντούπερ ειδικούς που ξέρουν ποιο είναι το σωστό, τι είναι η δυσλειτουργία και ποιες είναι οι διαταραχές της σεξουαλικής υγείας, προωθήθηκαν όλα αυτά τα εμπορεύματα στο κοινό, δηλαδή στην μια σελίδα το επιστημονικό άρθρο για την μειωμένη λίμπιντο, στην απέναντι η διαφήμιση των ενισχυτικών της λίμπιντο.

Μετά από όλα αυτά, καλείται το ενημερωμένο και πλήρως εξοπλισμένο άτομο, να αναπαράγει στην ζωή του τον βαθμό και τον τύπο ηδονής που βλέπει στην πορνό ταινία. Να μην είμαι πολύ σκληρή και πω ότι η όλη φάση μοιάζει με προχωρημένο σκηνικό αυτοϊκανοποίησης, που απλώς εμπεριέχει κι έναν άνθρωπο, αυτόν που θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις τα παιγνίδια, θα κάνει το μισό dirty talking, και γενικά θα παίξει τον ρόλο του στο σκετσάκι που προετοίμασες στο κεφάλι σου. Να πω όμως ότι μοιάζει με ιδιότυπο αγώνα ανώμαλου δρόμου για 2 παίχτες σε βίντεο-γκέιμ. Μπαίνεις στον αγώνα κρατώντας ένα αόρατο μπλοκάκι που σημειώνεις τα δικά σου σκορ και του άλλου. Για να περάσεις στην επόμενη πίστα, πρέπει να φέρεις ισοπαλία. Κάθε πίστα όμως είναι δυσκολότερη, πίσω δεν μπορείς να γυρίσεις ως προς τις πρακτικές, πρέπει να σκεφτείς κάτι καινούργιο και πρωτότυπο ώστε να σκοράρεις πάλι, σε κάθε επαφή πρέπει να στήνεις μια παραστασούλα κατά τι εντυπωσιακότερη από την προηγούμενη. Για ορισμένα πράγματα που είναι προαιρετικά, δεν έχεις πια χρόνο, ας πούμε για φιλιά. Δεν μπορείς να δαπανήσεις μια μέρα στο κρεβάτι μόνο με φιλιά, ούτε μια μέρα στο κρεβάτι μόνο με αγκαλιές και χάδια, χωρίς κανένα οργασμό, λες και κάπου είναι γραμμένο ότι ο στόχος στο σεξ είναι ο οργασμός. Και συνεχίζεις, τρέχοντας και ασθμαίνοντας να περάσεις πίστες στο παιγνίδι, κι ο δρόμος γίνεται όλο και πιο ανώμαλος, μέχρι που μια μέρα ξεχνάς τελείως ότι η φύση μας έδωσε τα πόδια όχι μόνο για να πηδάμε ρυάκια και παλούκια, αλλά –εάν θέλουμε- για να κάνουμε έναν χαλαρό περίπατο στην εξοχή.

Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει στην ζωή του, όλοι το ξέρουμε αυτό. Σε ό,τι με αφορά, το σεξ μπορεί να εξελίσσεται στην βιομηχανία του πορνό, κάθε μέρα μπορεί να σχεδιάζονται νέα αποτελεσματικότερα sex toys, τα δαχτυλίδια πέους με δόνηση μπορεί να πωλούνται στα περίπτερα δίπλα από τις τσίχλες, όμως τα σώματα είναι ικανά από μόνα τους να λάβουν και να δώσουν πλήρη απόλαυση, και το εντονότερο (μέχρι σήμερα καταγραμμένο) διεγερτικό στο σεξ είναι να είσαι ερωτευμένος. Για να είσαι ερωτευμένος, πρέπει να διαθέσεις πολύ περισσότερα από όσα απαιτούν το shopping και το  planning μιας μοντέρνας ερωτικής συνεύρεσης, πρέπει να δώσεις προσωπικό χρόνο εντός αλλά και εκτός κρεβατιού,  και μέρος από τον εαυτό σου. Νομίζω όμως, ότι αξίζει τον κόπο.

 Για το Kollect: Melusine

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Πότε το άλλαξαν το σεξ κι εγώ δεν το κατάλαβα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s