Να στηρίξουμε την αυτοοργανωμένη δομή αλληλεγγύης SoliCafe

Nα στηρίξουμε το Soli Cafe

Tα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Χίος και η Λέσβος, είναι περιοχές που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων. Άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν από πόλεμο, καταπίεση και φτώχεια. Στη Χίο λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισαν να καταλάβουν ένα παλιό σπίτι με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το ελληνικό κράτος, η ΕΕ και οι ΜΚΟ όχι μόνο δεν βοηθούν τους πρόσφυγες αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν καμία διάθεση να το πράξουν στο μέλλον.

Το SoliCafe στηρίζει το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης του κάθε ανθρώπου σε έναν κόσμο δίχως σύνορα. Στέκεται απέναντι στον διαχωρισμό προσφύγων βάσει εθνικότητας που γίνεται στην διαδικασία καταγραφής με τα «βραχιολάκια» γιατί αυτό δημιουργεί συνθήκες απέλασης και μη νομιμοποίησης καθώς και στον εγκλεισμό προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στο Soli Cafe δεν υπάρχει οράριο εργασίας αφού λειτουργεί 24 ώρες το 24 ώρο με την  συνδρομή και τη συμμετοχή των ίδιων των προσφύγων-μεταναστών, με συλλογικό στόχο την κάλυψη των αναγκών, από την τροφή ως την ξεκούραση ενώ την ίδια στιγμή λειτουργεί και ως ασφαλής χώρος για τις γυναίκες και τα παιδιά. Και εννοείται πως δεν γίνεται ανεκτή καμία διάκριση σε επίπεδο θρησκείας, φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής ή εθνικότητας. Προσπαθούν επίσης να επαναφέρουν τη αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου και να τον ωθήσουν ξανά να μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και να καλύψει ανεξάρτητα τις προσωπικές του ανάγκες.

Το SoliCafe όμως χρειάζεται την βοήθεια όλου του αλληλέγγυου κόσμου για να συνεχίσει τη δράση του. Αυτή η βοήθεια μπορεί να είναι υλική αλλά και συμμετοχική, αφού το εγχείρημα χρειάζεται πολλά ζευγάρια χέρια για να συνεχίσει τη δράση του.

Για να στείλετε τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζεται το εγχείρημα ή για να δηλώσετε διαθεσιμότητα συμμετοχής[υπάρχουν χώροι στέγασης για αλληλέγγυο κόσμο] επικοινωνείτε με τα μέλη του στα παρακάτω:

Διεύθυνση: Οδός Μαρτύρων 3, 82100  Χίος

Τηλ: 6940428112

Εmail: solicafegreece@gmail.com

Blog: solicafeblog.wordpress.com

FB: SoliCafe

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s