Κάλεσμα από μετανάστες προς μετανάστες: Ας είμαστε μαζί, ας παλέψουμε μαζί, ας ζήσουμε μαζί

Κάλεσμα από μετανάστες προς μετανάστες: Ας είμαστε μαζί, ας παλέψουμε μαζί, ας ζήσουμε μαζί

Ανήκουμε στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί πλέον στην Ελλάδα. Εδώ το πέρασμά μας σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή έχει προς τα παρόν μπλοκαριστεί από σύνορα, στρατό, συρματόπλεγμα και βία. Κρατούμαστε πλέον παρά τη θέλησή μας σε χωράφια, κέντρα κράτησης και αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα. Ήδη πληρώνουμε το βαρύ τίμημα της απίστευτης κόπωσης από τις δύσκολες συνθήκες που αναγκαζόμαστε να ζούμε.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Εμείς ως μετανάστες πρέπει να πάρουμε την ευθύνη και να παλέψουμε για τους εαυτούς μας για μια αξιοπρεπή ζωή, την οποία η ΕΕ μέσω του βάρβαρου καθεστώτος του εγκλεισμού μας στερεί. Ήδη αυτός ο αγώνας συμβαίνει καθημερινά σε πολλά διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα. Πολλοί από εμάς προχώρησαν σε απεργία πείνας, προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με μαζικές δράσεις, έκαναν διαμαρτυρίες και άλλες πράξεις ανυπακοής. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες εμπλέκονται σε αξιοπρεπή και γενναίο αγώνα. Στην Ειδομένη πολλοί απέρριψαν φαγητό που ετοιμάστηκε για εκείνους από εθελοντές και με αυτό εξέφρασαν την βαθύτερη ανάγκη που νιώθουμε όλοι μας: δεν χρειαζόμαστε φαγητό, αλλά ανοικτά σύνορα. Στην Θεσσαλονίκη, μετανάστες βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, απαιτώντας ανοικτά σύνορα και ίσα δικαιώματα. Πρέπει να βρούμε δύναμη μέσα μας και στους άλλους για να επιμείνουμε. Είναι αυτό που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους γονείς και τα παιδιά μας.

Τώρα είμαστε εδώ και εδώ θα παλέψουμε. Έχει έρθει η ώρα για να συνειδητοποιήσουμε ότι δεχόμαστε επίθεση και ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να μην μας αφήσει να φτάσουμε στους προορισμούς μας. Όσο κι αν είναι δύσκολο, είναι η σειρά μας να αντισταθούμε, και είναι η ώρα μας. Εμείς πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί και θα ακουστεί.

Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την υποστήριξη προς εμάς από τους ανθρώπους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, όλο το φαγητό, οι κουβέρτες και τα ρούχα δεν μπορούν να καλύψουν τη βασική μας ανάγκη στην οποία όλοι είμαστε ίσοι: να έχουμε την ελευθερία στις μετακινήσεις και στην καλύτερη ζωή.

Για αυτό καλούμε όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία την Δευτέρα 28/03/2016 στις 4 το απόγευμα. Στην Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούμε στο Ορφανοτροφείο. Καλούμε επίσης το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί μαζί μας και να μας βοηθήσει να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Συνέλευση Ενοίκων Ορφανοτροφείου.

25/03/2016

#‎SafePassage4All

‪#‎migrants2migrants

‪#‎28M

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s