Oι Παρελάσεις και ο Πόλεμος της Φούστας

[Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τις 28 Οκτώμβρη του 2015, αλλά σε κάθε «εθνική εμπέτειο» που παίζει παρέλαση[διάβασε και αυτό για τις παρελάσεις] ένα μάτσο εθνικιστών/πατριωτών μισογύνιδων ξερνούν οχετούς για τα κορίτσια που φορούν φούστες που το μήκος τους  δεν ανταποκρίνεται στις νόρμες τους τις πατριαρχικές]

Αντιγράφουμε από την σελίδα Ναι, Είσαι Μισογύνης [Hürrfem Sultan]

12592510_991853514242509_4270632022589329275_n.png

Κάθε, μα κάθε χρόνο η ίδια ιστορία: Ο Πόλεμος της Φούστας. Το σεξιστικό διαδίκτυο θα περιμένει υπομονετικά να γίνει η παρέλαση, θα ξεχωρίσει την κοπέλα με την πιο κοντή φούστα και θα αρχίσει να την κανιβαλίζει κυκλοφορώντας την για να αποδείξει την ηθική έκπτωση των γυναικών.

Τίποτα καινούριο δεν έχει αυτή κατάσταση επειδή ακριβώς το ίδιο κάνει το διαδίκτυο και όλον τον υπόλοιπο χρόνο, με ντουζίνες slut shaming αναρτήσεις κάθε μέρα που ασχολούνται σχολαστικά με το μήκος της φούστας και το βάθος του ντεκολτέ των γυναικών. Προσποιούνται δηλαδή ολοι ξαφνικά ότι σοκάρονται λόγω παρέλασης, λες και αν την έβλεπαν με την ίδια φούστα στο club θα σκέφτονταν κάτι καλύτερο για το κορίτσι. Η μόνη διαφορά στις εθνικές επετείους είναι πως η σεξιστική κοινωνία μας έχει την ευκαιρία αποδείξει υποτίθεται θριαμβευτικά πως οι γυναίκες όντως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού ντύνονται έτσι ΑΚΟΜΑ και στις παρελάσεις, οι οποίες επενδύονται με ένα μανδύα κατάνυξης και ιερότητας που μόνο στην Εκκλησιά υποτίθεται συναντάμε. Στα σύγχρονα «Δυτικά» κράτη άλλωστε ο εθνικισμός αντικαθιστά επάξια τη θρησκεία και οι παρελάσεις τις θρησκευτικές τελετουργίες.

Η εμμονή αυτή με το μήκος της φούστας των γυναικών στις παρελάσεις δεν είναι λοιπόν παρά μία ομολογία πως ψοφάμε να χλευαζουμε τις γυναίκες και να κατηγορούμε αυτές για την έκπτωση των ηθών και την κατάντια του έθνους το οποίο σίγουρα είναι το μήκος της γυναικείας φούστας που κρατά πίσω. Το τελετουργικό αυτό διαδικτυακό bullying είναι ένα μέσο πειθάρχησης των ατίθασων γυναικών που αποκτά επισημότητα ανάλογη με αυτή της παρέλασης -αν όχι και αντίστοιχο πολεμικό χαρακτήρα-με τα κορίτσια να παρουσιάζονται σχεδόν ως προδότριες του έθνους.

Καλά έκανε η κοπέλα και φόρεσε την φούστα που είχε και ένιωθε ωραία με αυτή. Και πολύ τους ήταν, σιγά μην αγοράζουμε και ρούχα ειδικά για τις παρελάσεις. Ούτε χρωστάμε σεβασμό στο έθνος και τα πανηγύρια του, ούτε ο σεβασμός μετριέται με τα εκατοστά της φούστας μας. Εγώ με αυτή τη φούστα θα έδειχνα ακριβώς που γράφω το έθνος και την σεμνοτυφία της κοινωνίας μας.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Oι Παρελάσεις και ο Πόλεμος της Φούστας

  1. Σχετικά με όσα ειπώθηκαν για τις μαθητικές παρελάσεις η άποψη μου είναι η εξής…
    Εφόσον καθ’ ένας από τους συμμετέχοντες γνωρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας και εφόσον με δική του θέληση και ευθύνη επιθυμεί να συμμετάσχει , οφείλει να σεβαστεί όλους τους κανόνες της. Εξάλλου η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική.Υποθέτοντας ότι, μπορεί να ασκηθεί «ψυχολογική» πίεση στον οποιονδήποτε για να συμμετάσχει χωρίς τη θέληση του , καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το άτομο δεν γνωρίζει τα δικαιώματα του και πιθανόν, ούτε τις ευθύνες τους, συνεπώς χειραγωγείται. Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι φανερό το <> έχει η κατάσταση …

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s