Μένεις Β.Ελλάδα και θες να φιλοξενήσεις πρόσφυγες; Δες πως.

Αντιγράφουμε από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην περιοχή μας, κυρίως οι οικογένειες, έχουν μεγάλη ανάγκη για μία σύντομη φιλοξενία σε σπίτια, για να πάρουν μία προσωρινή ανάσα προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους κόντρα σε φράχτες και στρατούς ή καταλήξουν στους γνωστούς καταυλισμούς με τις -τουλάχιστον- δύσκολες συνθήκες. Ήδη, στο πλαίσιο του μεγάλου και αυθόρμητου κινήματος έμπρακτης αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει παντού, χιλιάδες σπίτια σε όλη τη χώρα έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να τους φιλοξενήσουν. Ας το κάνουμε και εμείς, ή τουλάχιστον όσοι έχουμε ακόμα αυτή τη δυνατότητα.

Απαντώντας σε αυτή την ανάγκη, όπως πολλές άλλες συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία σας καλεί να δηλώσετε τη διαθεσιμότητα του σπιτιού σας για τη φιλοξενία προσφύγων. Για να γίνει αυτό συντονισμένα και μεθοδικά, παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα και στείλτε την στο e-mail antiratsistiki.thess@gmail.com . Οι διαθεσιμότητες θα αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες φιλοξενίας, όπως προκύπτουν από αλληλέγγυους γιατρούς και άλλες όμαδες που παρακολουθούν καθημερινά τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους καταυλισμούς και θα ενημερώνεται το πρόσωπο που δηλώθηκε ως επαφή. Στη συνέχεια, θα αναλάβει αυτός/η να έρθει σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει.
Παρακαλούμε να προωθήσετε το mail και σε άλλες λίστες.

Για το συντονισμό εκ μέρους της Αντιρατσιστικής:
Νατάσα
Κάτια

Την φόρμα θα την βρείτε εδώ

========================

Επίσης και ο Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις  τρέχει μια αντίστοιχη δράση. Αντιγράφουμε την ανακοίνωσή του:

Εδώ και πολλούς μήνες είμαστε μάρτυρες ενός εξωφρενικού σκηνικού ενάντια στην ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια που διαδραματίζεται στους τυπικούς ή άτυπους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί πρόχειρα σε διάφορες περιοχές κοντά στην Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Ειδομένη.

Ως Μικρόπολις έχουμε σταθεί και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους αυτούς, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, που έχουν παλέψει με τον πόλεμο, την βία, το φόβο, την φτώχεια, τα σύνορα και τον ρατσισμό, κι ενώ κατάφεραν να περάσουν μέσω θάλασσας στην Ελλάδα ζωντανοί, εξακολουθούν ναστερούνται βασικών αγαθών που οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα, ακόμα και στις μέρες της «κοινωνικοοικονομικής κρίσης»που διανύει η χώρα μας.

Η κατάσταση αυτή όμως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ξεπερνά τις δυνάμεις των αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Γι’αυτό το λόγο, ζητάμε από τον κόσμο του Μικρόπολις αλλά και από όσους θέλουν να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διώχνονται από τα νησιά και φτάνουν εξουθενωμένοι στην πόλη μας και στην Ειδομένη, να τους προσφέρουν μια στάση ξεκούρασης, ηρεμίας και ανάκτησης δυνάμεων για να συνεχίσουν το ταξίδι και τον αγώνα τους.

Για να το καταφέρουμε αυτό οργανωμένα και σωστά, αποφασίσαμε να καταγράψουμε, στο βαθμό του δυνατού, τη διάθεση των ανθρώπων που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο σπίτι τους. Παρακαλούμε να καλείτε στο 6978467825 ή να στέλνετε mailστο mgfdthes@gmail για πληροφορίες, να συμπληρώνετε την φόρμα με τα στοιχεία σας που θα βρείτε στο blogμας (http://micropolis-socialspace.blogspot.gr/) ή στο Μικρόπολις στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 18 & Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη κι εμείς θα συντονίσουμε την διαδικασία επαφής σας με τους ανθρώπους που μπορείτε να φιλοξενήσετε.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις 

12899363_10208190368133449_1152122697_o

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Μένεις Β.Ελλάδα και θες να φιλοξενήσεις πρόσφυγες; Δες πως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s