Πρώτο Ψέμα κατά καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών

Πιστοί στην φασιστωρητορική και την σπορά ψευδών ειδήσεων, οι γραφιάδες του Πρώτου Ψέματος, έγραψαν ένα οχετό κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών που έχουν γίνει στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Το κείμενο αυτό δεν γράφεται για να αποτελέσει απάντηση στο όνομα των καταλήψεων,δική μας όμως δουλειά είναι να απαντήσουμε στις βλακείες της φασιστοφυλλάδας. Άλλωστε η καλύτερη απάντηση είναι η ύπαρξη των εγχειρημάτων αυτών και η αποδοχή τους από τις γειτονιές και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Λοιπόν, ο «Έλληνας φορολογούμενος» δεν πληρώνει και πολλά για το κτήριο Γκίνη και γενικά για το εκπαιδευτικό σύστημα, κυρίως τα τελευταία χρόνια του μνημονίου η χρηματοδότηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει μειωθεί σχεδόν στο 1/3, οι φόροι πάνε στο χρέος.

Επίσης η κατάληψη στου Γκίνη δεν έγινε με την απειλή βίας και δη προς μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αφού αρκετ@ από τ@ καταληψί@ είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας . Το κτήριο Γκίνη εδώ και καιρό δεν είναι χώρος παράδοσης διαλέξεων ή εργαστηρίων, αφού οι δραστηριότητες αυτές γίνονται στη Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, επομένως η κατάληψη αυτή επί της ουσίας δεν διαταράσσει την ήδη διαταραγμένη ακαδημαϊκή κανονικότητα του ΕΜΠ.

Ακόμη να τονισθεί ότι οι καταλήψεις αυτές δεν είναι καυταλισμοί. Καταυλισμοί είναι τα εκτρώματα που έχει φτιάξει ο στρατός στη Λάρισα και στη Ριτσώνα, με σκηνές χωρίς θέρμανση, χώρους υγιεινής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στις καταλήψεις οι πρόσφυγες δεν είναι εκτεθιμέν@ στις αλλαγές του καιρού, έχουν τροφή, στέγη και ανθρώπους να τους βοηθούν στα επόμενά βήματά τους, είτε θελήσουν να μείνουν εδώ είτε να φύγουν για χώρα του εξωτερικού. Επίσης οι καταλήψεις λειτουργούν και ως ένα δίχτυ ασφαλείας που αποτρέπει κρατικά και παρακρατικά τσουτσέκια που θέλουν είτε να εκμεταλλευτούν τους πρόσφυγες είτε να δημιουργήσουν εντάσεις με στόχο την όξυνση των ήδη οξυμένων ρατσιστικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας.

Όσο και να το θέλουν οι γραφιάδες του Πρώτου Ψέματος και το φασιστοαφεντικό τους [μάλιστα φτάνουν στο σημείο μιλάνε για γονίδιο βιασμού], η αλληλεγγύη θα νικήσει, οι πρόσφυγες θα γίνουν ένα με τις γειτονιές μας, με τις παρέες μας και ας σκούζουν όσο θέλουν τα ναζίδια.

971596_953620168092098_4936086461921460609_n

 

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πρώτο Ψέμα κατά καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s