Ή με την ανθρωπιά ή με τις απελάσεις, και με τα δύο δεν γίνεται.

Ένα σχόλιο Kollect για τις απελάσεις προσφύγων/μεταναστών:Απελάσεις προσφύγων/μεταναστών κάνει η ΕΕ, όχι επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών. Μην μπερδεύεσται. Επαναπροώθηση κάνεις ένα mail στο outlook, όχι ανθρώπους. Τους ανθρώπους τους απελαύνεις. Και να το κρατήσετε καλά στο νου σας αυτό γιατί όλα στα συστημικά ΜΜΕ και τα τσιράακια της κυβέρνησης θα παίξουν πολύ με τους όρους αυτούς όπως έκαναν και οι προκάτοχοί τους.

Το ελληνικό κράτος και η Frontex λοιπόν, με τις ευλογίες της ΕΕ, τους βγάζουν αυτούς τους ανθρώπους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις και τους στέλνουν σε ένα κράτος του οποίου οι συνοριοφύλακες σκοτώνουν εν ψυχρώ πρόσφυγες/μετανάστες στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, σε ένα κράτος που δεν μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου γιατί το δίκαιο του δεν αναγνωρίζει τους πρόσφυγες και ως αποτέλεσμα αυτού δεν μπορούν ούτε να εργαστούν νόμιμα και να έχουν ασφάλιση.

Η ΕΕ και το ελληνικό κράτος διώχνουν ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση και τους στέλνει σε μια χώρα που ο πόλεμος, η φτώχεια και η καταπίεση είναι κανονικότητα [ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ PKK και τουρκικού κράτους].

CfLvn1TWQAAyNea

Αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν φραγκάτοι τεμενάδες θα έκαναν τα κράτη της ΕΕ για να έρθουν, αλλά δεν είναι για αυτό «απέλαση».

Και ας λένε για δημοκρατίες και δικαιώματα και σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, όλ@ ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Το μόνο που σέβονται είναι τα φράγκα τους και για αυτό κρατούν ανοιχτά τα σύνορα για το ταξίδι δισ. ευρώ και δολλαρίων από τη μια άκρη της γης στην άλλη, έτσι ώστε να ξεβγαλθούν. Για τους αδύναμους δεν δίνουμ μια. Το ξέρουμε.

Το δίπολο πλέον είναι πασιφανές και πολύ απλό: Ή με τους πρόσφυγες και τη ζωή ή με το κράτος, τις απελάσεις και τον θάνατο.

Να βάλουμε τέλος στις απελάσεις, στα κέντρα κράτησης. Να γίνουμε ασπίδα για τους πρόσφυγες.

Διάλεξε πλευρά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s