Λέσβος: Άμεση ανάγκη για αλληλέγγυο δικηγόρο στην Μόρια

Καταγγελία για άρνηση αίτησης ασύλου σε Αφγανό πρόσφυγα, τσαμπουκά από άντρες της ΕΛ.ΑΣ και για απόπειρα[;] αυτοκτονία κρατούμενου στη Μόρια.

Είμαι κρατούμενος στη Μόρια αυτή τη στιγμή.

Χρειάζομαι αλληλέγγυο δικηγόρο.

Με λένε Farydoon, και έφτασα στη Λέσβο στις 22 Μαρτίου. Κοιμήθηκα μια νύχτα στο camp του ΟΗΕ και μετά μεταφερθήκαμε στη Μόρια, στις 23 Μαρτίου, και τη μέρα εκείνη η αστυνομία μας κατοχύρωση ως έγκλειστους και πήρε τα δακτυλικά μας αποτυπώματα και όπως ήξερα θα μας απέλευναν στην Τουρκία εάν δεν κάναμε αίτηση για άσυλο, και έτσι πήγα πολλές φορές στην αστυνομία να τους παρακαλέσω να με αφήσουν να έχω την ευκαιρία να δηλωθώ ως αιτών ασύλου, οι μόνες λέξεις που μου είπαν ήταν «Φύγε, ΌΧΙ και φύγε».

Ένιωσα με κάποιον τρόπο ότι η αστυνομία δεν ήθελε να έχω την ευκαιρία στο άσυλο, ζήτησα από τον ΟΗΕ πολλές φορές να με βοηθήσει, μιας και υπάρχουν λίγοι εργαζόμενοι του ΟΗΕ και έχουν πολλές δουλειές. Με επιμονή τελικά ένα μέλος του ΟΗΕ πήγε μαζί μου στην αστυνομία και η αστυνομία νευρίασε με το μέλος του ΟΗΕ επειδή τους ρώτησε στα ελληνικά γιατί αρνούνται την αίτηση ασύλου στους Αφγανούς.

Μετά από 4 μέρες προσπαθειών η αστυνομία μου έδωσε έναν κωδικό, έναν χαζό κωδικό χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο λέγοντάς μου πως είναι ο κωδικός ασύλου. Φοβάμαι ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να απελαθώ επειδή δεν έχω νόμιμο έγγραφο σε ισχύ που να λέει ότι είμαι αιτών ασύλου.

Πήγα πολλές φορές στην αστυνομία να ζητήσω το έγγραφο μαζί με προσωπικό από τον ΟΗΕ, την πρώτη μέρα μου είπαν ότι είχα δίκιο και πως πρέπει να το πάρω και μας υποσχέθηκαν ότι θα μου δώσουν το χαρτί που θα λέει ότι είμαι αιτών ασύλου την επόμενη μέρα. Αλλά την επόμενη μέρα αξιωματικός είπε με νεύρα και με πολύ αγένεια ότι έχουν εντολές να μην δίνουν χαρτιά αίτηση ασύλου, και μου είπε να πάω με δικηγόρο για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Όλη η οικογένειά μου [μητέρα, αδερφός, αδερφή και πατέρας] είναι στη Σουηδία και εγώ έχω κολλήσει σε αυτή την κόλαση [δεν υπάρχουν καθαρό μπάνιο, καθαρή τουαλέτα, υγιεινό φαγητό, ρούχα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη].

Η Τουρκία και το Αφγανιστάν δεν είναι ασφαλείς χώρες για μένα ή για κάθε Αφγανό πρόσφυγα, ένας φίλος μου έκανε απόπειρα αυτοκτονία πριν τρεις νύχτες και μέχρι σήμερα είναι σε κόμμα και αυτό γιατί η αστυνομία έκανε την Μόρια κόλαση για εμάς.

Χρειάζομαι πραγματικά έναν αλληλέγγυο δικηγόρο.

Υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει;

Το ελληνικό τηλέφωνό μου είναι 6955776350

Πληροφορίες θα βρείτε και σε αυτό το thread

06

07

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Λέσβος: Άμεση ανάγκη για αλληλέγγυο δικηγόρο στην Μόρια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s