Πάνω από 6.000 προσφυγόπουλα εξαφανίστηκαν σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές

Περίπου 6.000 προσφυγόπουλα (παιδιά και έφηβοι) αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα στη Γερμανία το περασμένο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της χώρας. Η ανησυχία ότι τα χαμένα αυτά παιδιά πέφτουν θύματα διακινητών και εγκληματιών όλο και μεγαλώνει, καθώς χιλιάδες ευάλωτα νεαρά άτομα ταξιδεύουν μέσα στις προσφυγικές ροές.

Εντωμεταξύ, οι πιθανότητες πολλά από τα παιδιά να μην έχουν καταγραφεί επειδή φοβούνται μην κρατηθούν, είναι πολύ μεγάλες. Έτσι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό των παιδιών που αγνοούνται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο, εκτιμά ότι πάνω από 10.000 προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί από τη στιγμή που αφίχθηκαν στην Ευρώπη, με αξιωματούχους της UNICEF να αναφέρουν ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι και υπερβολικά μικρός.

Πάνω από 95.000 παιδιά που ταξίδευαν ασυνόδευτα ή που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, έχουν αιτηθεί ασύλου στην ΕΕ μέσα στο προηγούμενο έτος. Επιπλέον, περίπου 2.000 παιδιά βρίσκονται μόνα τους στην Ελλάδα και κοιμούνται στους δρόμους από την ώρα που έκλεισε η Βαλκανική Οδός.

4096

Το Γερμανικό υπουργείο εσωτερικών ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει στοιχεία για το αν γίνεται εκμετάλλευση ανήλικων προσφύγων στη χώρα. Οι ειδικοί όμως της UNICEF υποστηρίζουν ότι ένα μέρος της πρόκλησης του να αντιμετωπιστεί η εκμετάλλευση των προσφυγόπουλων είναι να κατανοήσουν οι ίδιες οι αρχές το ποιοί είναι αυτοί που βάζουν στόχο αυτά τα παιδιά, ή το πού τελικά αυτά καταλήγουν.

Εντείνονται επίσης οι ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των πνιγμών παιδιών καθώς κλείνει η δίοδος του Αιγαίου από την Τουρκία στην Ελλάδα, και αναγκαστικά ανοίγουν νέες και πιο επικίνδυνες δίοδοι, όπως αυτή της Λιβύης για Ιταλία.

Με πληροφορίες από The Guardian

Για το Kollect: Διαστημόγατο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s