50% αύξηση των αστέγων στη Γαλλία μέσα σε μία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Insee, του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Ερευνών, στη Γαλλία από το 2001 έως το 2012, ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 50%.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση της στατιστικής έρευνας που έγινε για το 2012, 103.000 ενήλικες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία φορά τις υπηρεσίες στέγασης ή σίτισης, σε οικισμούς των 20.000. Ανάμεσα σε αυτούς, 81.000 ήταν ενήλικες άστεγοι, και συνοδεύονταν από 30.000 παιδιά. Παραπάνω από τους μισούς ήταν ξένης εθνικότητας. Αν συμπεριλάβουμε τους 8.000 άστεγους σε αγροτικές κοινότητες και σε μικρότερους οικισμούς, και τους 22.500 που βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής αιτούμενοι άσυλο, 141.500 άνθρωποι ήταν άστεγοι στην κυρίως Γαλλία από την αρχη του 2012, αριθμός που είναι κατά 50% μεγαλύτερος από το 2001.

Ανάμεσα στους γαλλόφωνες ενήλικες που δεν είχαν δική τους οικία, στους οικισμούς των 20.000 κατοίκων, περίπου οι μισοί ήταν σε κοινοτικούς οίκους, ένα τρίτο σε κατάλυμα το οποίο πλήρωνε κάποια οργάνωση, το ένα δέκατο σε ξενοδοχεία και το ένα έκτο άστεγοι.

Σχεδόν 2 στους 5 αστέγους ήταν γυναίκες, οι οποίες ωφελούνται από πιο σταθερές συνθήκες στέγασης από τους άνδρες. Αυτοί αποτελούν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των αστέγων. Ένα τέταρτο των αστέγων έχουν απασχόληση, περίπου οι μισοί είναι άνεργοι και περισσότερο από το ένα τέταρτο είναι ανενεργοί.

[Για το Kollect: Μελίνα Καλφαντή]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s