Η ΕΕ «σκοτώνει μετανάστες από αμέλεια», κόβοντας τις αποστολές διάσωσης στη Μεσόγειο

Η αποκλιμάκωση των ερευνών και των αποστολών διάσωσης δημιούργησε τις προϋποθέσεις που οδήγησαν σε μαζική απώλεια ζωών, σύμφωνα με έρευνα– καταγγελία.

Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι ένοχοι για «φόνο εξ’ αμέλειας”, κόβοντας τις αποστολές στη Μεσόγειο – που πιθανώς κόστισε τις ζωές πάνω από 1500 προσφύγων, σύμφωνα με μια αναφορά.

Η ιταλική ερευνητική και διασωστική αποστολή, Mare Nostrum, έληξε τον Οκτώβρη του 2014 και αντικαταστάθηκε από την Triton, που χρησιμοποίησε λιγότερα πλοία και έβαλε σε προτεραιότητα την αποτροπή των μεταναστών αντί για τη διάσωσή τους, λέει η αναφορά.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ προειδοποίησαν ότι αυτή η κίνηση θα είχε καταστροφικές συνέπειες και θα οδηγούσε σε ακόμα περισσότερους θανάτους στη θάλασσα.

Έγγραφα που ξεθάφτηκαν από Βρετανικά Πανεπιστήμια έδειξαν ότι η ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης συνόρων Frontex, προχώρησε σε αυτή την αλλαγή παρά τις εσωτερικές προειδοποιήσεις ότι αν δεν σχεδιαζόταν κατάλληλα «θα ήταν πιθανό να καταλήξει σε μεγαλύτερο αριθμό απωλειών».

Η αποκλιμάκωση των ερευνών και αποστολών διάσωσης που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της εντεινόμενης προσφυγικής κρίσης «δημιούργησε τις συνθήκες που οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών», αναφέρεται στην ενοχοποιητική αναφορά.

Πάνω από 1500 πρόσφυγες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα τους μήνες μετά την εφαρμογή της αλλαγής, σύμφωνα με την αναφορά, Θάνατος λόγω Διάσωσης: Οι φονικές επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής πολιτικής μη-βοήθειας στη θάλασσα.

Ο Charles Heller, από το Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ένας από τους συντάκτες της αναφοράς, λέει ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είναι ένοχοι για «θεσμοθετημένη ηθελημένη αμέλεια».

Είπε στο Press Association: «Μπορούμε να κατατάξουμε τη λήξη της Mare Nostrum και την αντικατάστασή της από την Triton με όλη τη γνώση των συνεπειών αυτής, ως λάθος;»

«Θα προτιμούσα να επιχειρηματολογήσω ότι πρόκειται για μια υπόθεση θεσμοθετημένης ηθελημένης αμέλειας, και ότι οι Ευρωπαίοι χαράκτες πολιτικής και η Frontex είναι ένοχοι για φόνο από παράλειψη.

«Το να λέμε απλώς ότι πρόκειται για λάθος, δεν επαρκεί. Και αν, όπως δείχνουμε, οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί αποφάσισαν να παραβλέψουν τον κίνδυνο που η πολιτική τους θα επέφερε στους πρόσφυγες, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτή την αμέλεια.»

Στην αναφορά προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είχαν φτάσει να βλέπουν την Mare Nostrum ως «παράγοντα έλξης», ο οποίος ενθάρρυνε τους πρόσφυγες να διακινδυνεύσουν το πέρασμα, καθώς ήξεραν ότι θα τους διέσωζαν εάν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Τέθηκε σε αχρηστία τον Οκτώβριο του 2014 και αντικαταστάθηκε από την Triton, που χρησιμοποιούσε λιγότερα πλοία, περιπολούσε μια περιοχή πιο μακριά από τη Λιβυκή ακτή όπου πολλοί πρόσφυγες βρίσκονταν σε κίνδυνο, και δεν είχε τη διάσωση ως προτεραιότητά της.

Αλλά καθώς οι συρράξεις στη Συρία και τη Λιβύη εντείνονταν, οι πρόσφυγες συνέχισαν να καταφεύγουν στους διακινητές, οι οποίοι τους στοίβαζαν σε καρυδότσουφλα και τους έστελναν να διασχίσουν τη θάλασσα.

Ο αριθμός των προσφύγων που διέσχιζαν τη Μεσόγειο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2014 και 2015 έμεινε ίδιος, 26000, αλλά οι θάνατοι αυξήθηκαν

Εξήντα σκοτώθηκαν μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2014, αλλά 1687 σκοτώθηκαν μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του επόμενου χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να σκοτωθούν στη θάλασσα ήταν 30 φορές μεγαλύτερη.

Φιλανθρωπικοί οργανισμοί προειδοποίησαν ότι η αλλαγή αυτή θα κόστιζε ζωές, ενώ ο Francois Crepeau, ο εισηγητής του ΟΗΕ σχετικά με την προσφυγική κρίση, είπε ότι η αλλαγή ισοδυναμεί με τη φράση «αφήστε τους να πεθάνουν γιατί αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά».

Η αναφορά λέει ότι ο σχεδιασμός Triton της Frontex «συνειδητά αγνόησε όχι μόνο τις εξωτερικές κριτικές των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τις εκ των έσω εκτιμήσεις που προέβλεπαν αύξηση των θανάτων στη θάλασσα.»

Η Frontex έβαλε σε προτεραιότητα τον εμποδισμό της παράνομης διάσχισης συνόρων και η «αποτροπή πήρε προτεραιότητα έναντι ανθρώπινων ζωών».

Με την μείωση των ερευνών και των αποστολών διάσωσης, η Ευρώπη μετέφερε αποτελεσματικά το βάρος στα μεγάλα εμπορικά πλοία που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να ανταπεξέλθουν.

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα τον Απρίλιο του 2015, δύο πλοία ανατράπηκαν, σκοτώνοντας τους 1200 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αυτά.

Επανασυναρμολογώντας τα ναυάγια, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές, οι ερευνητές βρήκαν ότι πολλοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας διάσωσης, επειδή τα εμπορικά πλοία δεν είναι σχεδιασμένα για τη διαχείριση τέτοιου είδους καταστροφών.

Ανέφερε ότι οι «Ευρωπαϊκοί οργανισμοί φέρουν μεγάλο βαθμό ευθύνης για αυτούς τους θανάτους» που είναι στην ουσία, «θάνατοι λόγω ιδιωτικοποίησης της διάσωσης».

Ο κύριος Heller είπε: «Οι χαράκτες της ευρωπαϊκής πολιτικής αποφάσισαν το 2014, εν πλήρει γνώσει των φονικών συνεπειών, να σταματήσουν την Mare Nostrum και να την αντικαταστήσουν με την πιο περιορισμένη Triton».

«Μπορεί να μην ήταν τόσο ότι η Frontex και οι Ευρωπαίοι υπολόγιζαν στους περισσότερους θανάτους ως αποτροπή. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι ότι προτεραιότητά τους ήταν να κάνουν τις συνθήκες διάσχισης πιο δύσκολες για τους πρόσφυγες και τους διακινητές ώστε να τους αποτρέψουν. Και αυτή η προτεραιότητα μπήκε πάνω από τις ζωές των μεταναστών.»

Είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθεί αν μπορεί να δεχτεί το θάνατο χιλιάδων μεταναστών στη Μεσόγειο κάθε χρόνο ως το τίμημα για την αποτροπή τους, και να κληθεί να διερευνήσει γιατί αυτή η πολιτική υιοθετήθηκε και δεν εγκαταλείφθηκε όταν ο αριθμός των θανάτων άρχισε να αυξάνεται.

Πηγή:independent.co.uk

[Μετάφραση-Επιμέλεια για το Kollect: I’m possible]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s