Κατάληψη City Plaza: Καταδικάζουμε την στοχοποίηση της ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου από ακροδεξιούς

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς πρόσφυγες καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα το κατάπτυστο, σεξιστικό, φασιστικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και το οποίο στοχοποιεί την ιδιοκτήτρια του υπό κατάληψη κτιρίου CITY PLAZA Αλίκη Παπαχελά, στο πλαίσιο της κακόγουστης ακροδεξιάς εκστρατείας που γίνεται μέσω του hashtag “Je suis Aliki”.

Από το καλοκαίρι και μετά, με αφορμή την έλευση των προσφύγων στη χώρα και σε αντιπαράθεση με το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης, γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ξανά ο ρατσιστικός, ο σεξιστικός και ο φασιστικός λόγος στην κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με διάφορους τρόπους και αφορμές και έχει ποικίλες στοχεύσεις.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, η πραγματική απάντηση είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των δομών της. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να απομονώσει τέτοιες πρακτικές και να τις οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA εντάσσεται σε αυτή τη διαδικασία οργάνωσης και ενίσχυσης της αλληλεγγύης και καλεί την κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς και δομές να συντονίσουν τη δράση τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s