Φωτορεπορτάζ από την κατάληψη στέγης προσφύγων City-Plaza

Το provo.gr πήγε στην κατάληψη City-Plaza και έκανε ένα mini φωτορεπορτάζ. Εμείς το αντιγράφουμε:

Επισκεφτήκαμε τον κατειλημμένο χώρο στέγασης προσφύγων City Plaza, σήμερα το μεσημέρι. Ο χώρος ηλεκτροδοτείται κανονικά, ενώ την ώρα που βρεθήκαμε εντός της κατάληψης, σερβιρίζονταν φαγητό στο εστιατόριο. Στη ρεσεψιόν(sic) oι αλληλέγγυοι που βοηθάνε στην επιμελητεία της κατάληψης μας ενημέρωσαν πως αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 132 άτομα στους χώρους του ξενοδοχείου, εκ των οποίων 68 ανήλικα παιδιά μιας και ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που φιλοξενούνται είναι μητέρες που βρίσκονται στη προσφυγιά μαζί με τα παιδιά τους.

Αυτή τη στιγμή σε λειτουργία βρίσκονται οι πρώτοι τρεις όροφοι του κτιρίου ενώ στην υποδοχή του ξενοδοχείου υπήρχε χειρόγραφη ανακοίνωση πως ζητούνται χέρια για τον καθαρισμό του 4ου ορόφου που μόλις είχε ξεκινήσει.

Επίσης μάθαμε πως το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση αλληλεγγύης, που πραγματοποίησαν οι πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, η οποία έγινε μέσα σε συγκινητικό κλίμα διεθνισμού και για τις δύο μεριές. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ οι πρόσφυγες υποσχέθηκαν να προσέχουν τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Από τη συνάντηση υπάρχει σχετικό βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο, όπως μας ενημέρωσαν από την ομάδα πολυμέσων της κατάληψης.

για το provo.gr

risinggalaxy

IMG_1490

IMG_1491

IMG_1492

FullSizeRender

IMG_1488

IMG_1493

IMG_1494

IMG_1496

IMG_1497

IMG_1495

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s