Χάγη, Ολλανδία: Σύλληψη αναρχικού «υπόπτου για αφισοκόλληση»

«Η ευρωπαϊκή δημοκρατία βρωμάει φασισμό»Αντιγράφουμε από απόσπασμα[εδώ ολόκληρη στα Αγγλικά] από την ανακοίνωση της συλλογικότητας «Αυτόνομ@ του Den Haag»:

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (στις 24 Απριλίου) συνελήφθη στη Χάγη της Ολλανδίας ένα άτομο με την υποψία ότι αφισοκολλούσε το The Anarchist Wallpaper. Κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, υποκίνηση βίας και αφισοκόλληση. Θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή την Πέμπτη, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα κρατηθεί προληπτικά.

Την περασμένη εβδομάδα, αναρχικοί μοίρασαν εκατοντάδες Wallpapers στις γειτονιές  Transvaal και Schilderswijk και σε άλλα σημεία της πόλης. Το πρώτο τεύχος του Wallpaper αφορά στην περσινή εξέγερση στην περιοχή του Schilderswijk, όπου χιλιάδες άνθρωποι  εξεγέρθηκαν ενάντια στην αστυνομία και το κράτος για πολλές μέρες μετά από τη δολοφονία του Mitch Henriquez, ο οποίος στραγγαλίστηκε από την αστυνομία. Ο Henriquez ήταν ένα ακόμη θύμα βίας από την ρατσιστική αστυνομία της Χάγης. Πολλούς μήνες μετά από την εξέγερση, η αστυνομία ακόμη κυνηγά τους εξεγερμένους του περασμένου καλοκαιριού.

Τώρα που κάποιος βρίσκεται πάλι υπό κράτηση και που φαίνεται ότι η δίωξη είναι πολύ πρόθυμη να τον κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο για την υποψία αφισοκόλλησης, η έκφραση της αλληλεγγύης μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Αλληλεγγύη μέσω της δράσης.

Σταματήστε την καταστολή! Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους! Κάτω η αστυνομία και το κράτος! Ζήτω η αναρχία!

[Μετάφραση-Επιμέλεια για το Kollect: Διαστημόγατο]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s