Όταν ο φασίστας Αμβρόσιος ήταν Χουνταίος βασανιστής

Αντιγράφουμε από το ερευνητικό blog xyzcontagion.wordpress.com

***

Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

Υπάρχει ένα θολό μη διευκρινισμένο σημείο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής, σύμφωνα με τη Wikipedia, «υπηρέτησε ως ιερέας της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1963 μέχρι το 1974». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος». Και ο γνώστης των εκκλησιαστικών θεμάτων δημοσιογράφος Θωμάς Τσάτσης μας πληροφορεί:

«[…] Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν ‘προϊστάμενος’ της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο».

Από ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο, Γιάννης Γκίνης, ‘Ιεράρχες διάκονοι της χούντας‘, Α έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981, μαθαίνουμε τελικά ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην ανύπαρκτη Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής:

Γιάννης Γκίνης, Ιεράρχες διάκονοι της χούντας, Β έκδοση, Βασδέκης, 1981, σελίδα 116. Βιογραφικό Αμβρόσιος Λενής.

Λόγω της επετείου της Εθνοσωτηρίου, μπορούμε να δούμε μερικά από όσα γράφει ο Γιάννης Γκίνης, πως λ.χ. συγκλονιζόταν ο τότε Αγιος Ταλαντίου, όχι από το πόσο είχαν υποφέρει τα θύματα των βασανιστηρίων της προσφιλούς του Χωροφυλακής, αλλά από τα «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπερησιακών του καθήκοντος» που τους αμαύρωναν τον υπηρεσιακό τους φάκελο.

Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι, όμως, το γεγονός πως ο Αμβρόσιος, που στο μεταξύ έχει εκλεγεί Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας, καταθέτει το 1979 σαν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του σεμνού αγωνιστή παπά-Γιώργη Πυρουνάκη, τον οποίο κατηγορεί, όχι μόνο ότι «βλασφημεί κατά της Εκκλησίας», όχι μόνο ότι «είναι υβριστής Εκκλησίας και Επισκόπων», αλλά και ότι … «αιρετίζει» και ότι «διδάσκει αιρετικάς διδασκαλίας». Εδώ ολόκληρη η κατάθεση του χουντικού φίλου της ναζιστικής συμμορίας:

Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

Εδώ ‘Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη‘, κι εδώ ‘Παπά Γιώργης Πυρουνάκης … «ένας ελεύθερος»‘.


Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Όταν ο φασίστας Αμβρόσιος ήταν Χουνταίος βασανιστής

 1. Ευχαριστούμε ρε παιδιά, ειλικρινά το λέω, καθώς τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί αυτό το ίδιο άρθρο μας για τον Αμβρόσιο από μια ατελείωτη σειρά ανυπόληπτων εμπορικών σάιτ, με αρχή αυτούς τους άχρηστους (για να μην πω κοινούς απατεώνες) του Iefimerida.gr

  Αντιγράφουν ολόκληρο το άρθρο, και τις εικόνες όλα, και γράφουν στο τέλος:

  – Με πληροφορίες από wikipedia (μία φράση, πότε χειροτονήθηκε), xyzcontagion.wordpress.com

  https://archive.is/XcrCO

  Ούτε λινκ προς το άρθρο, ούτε τίποτα, μόνο ‘Με πληροφορίες από xyzcontagion.wordpress.com’, θαρρείς και τους δώσαμε ποτέ ελευθέρας χρήση για τις διαφημίσεις τους, ή είπαμε ποτέ ‘ελάτε πάρτε ό,τι θέλετε, όλα ελεύθερα, να κονομήσετε από διαφημίσεις μετά’.

  Σόρρυ που σας πρήζω και κάνω κατάχρηση του χώρου, αλλά για να ξέρει ο κόσμος.
  Είναι τουλάχιστον η 5η-6η φορά που το κάνουν αυτό δηλαδή να μας κλέβουν ασύστολα χωρίς να δίνουν πηγή ή λινκ (για να μην τους φύγει ο πελάτης), ενώ ξέρουν ότι μας ενοχλεί που δεν ρωτάνε ή που δεν δίνουν πηγή ή που δεν βάζουν έστω ένα λινκ.

  Ούτε που τα θυμάμαι όλα που έχουνε κλέψει, π.χ. εδώ
  http://www.iefimerida.gr/news/125786/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-42-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

  Κι άλλη:

  http://www.iefimerida.gr/news/123815/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1974-%CE%BC%CE%AD%CF%87

  Σας ευχαριστούμε εσάς, που μιλάτε ευθέως και είστε έντιμοι. Αυτοί οι άχρηστοι ούτε που απαντήσανε ποτέ. Εχουμε διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν πολλές φορές γι’ αυτήν τους την τακτική, κι αυτοί ούτε κουβέντα, στα μουλωχτά, ούτε μια λέξη, διότι τα κλικ στις διαφημίσεις και τα ενδεχόμενα έσοδα είναι πιο σημαντικά από την υπόληψή τους. Πρώτα η κονόμα

  Μου αρέσει!

  1. Κλέωνα πάντα βάζουμε λινκ. Ο συντάκτης που το ανέβασε ήθελε να βάλει και ένα κραξίδι προς τα ΜΜΕ που αναφέρεις αλλά δεν είναι σωστό να μιλάμε εκ μέρους σας οπότε το σχόλιο σου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.

   γενικά να ξέρετε ότι εδώ πάντα θα μπαίνουν ενεργά λινκ και πως με την λογοκλοπή δεν τα πάμε καλά.

   επίσης όταν και εάν βγάλουμε ποτέ χρήματα θα κοιτάξουμε να στηρίξουμε, είτε υλικά είτε οικονομικά είτε τεχνικά, όλα τα μπλογκ από τα οποία έχουμε πάρει υλικό.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ευχαριστώ θερμά, παιδιά, καθώς γνωρίζω ότι όχι μόνο είστε κι εσείς μαλωμένοι με τη λογοκλοπή, αλλά κι ότι πάντα μας προτείνετε και προτρέπετε τον κόσμο να μας επισκέπτεται.
  Βλέπει κανείς, ότι εσείς εδώ κι εμείς εκεί στο XYZ, οι ερασιτέχνες κρατάνε το σωστό για λόγους όχι τυπικούς, αλλά ουσίας, ενώ οι … ‘επαγγελματίες’ (…) …, ας μην πω καλύτερα.

  Να ‘στε καλά, καταλαβαίνετε, ήθελα να πω τον πόνο μας, κι άμα δεν τον πεις στους δικούς σου, όπως σας νοιώθουμε εδώ, που θα τον πεις; 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s