Ανδρέας Βγενόπουλος κατά Βασιλικής Θάνου

Στον σημερινό τύπο υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων που αφορούν μηνυτήρια αναφορά την οποία υπέβαλε ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος  κατά της κυρίας Βασιλικής Θάνου και με την οποία ζητά έρευνα για ποινικά αδικήματα όπως η δωροληψία δικαστικού, η  απόπειρα εκβίασης και η παράβαση καθήκοντος. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται εκτός από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Θάνου και επιχειρηματίας φίλη της.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει ότι η δωροληψία του ζητήθηκε να γίνει με την διαδικασία του «βιβλίου», δηλαδή με την τοποθέτηση του προς δωροδοκία ποσού μέσα στις σελίδες βιβλίου, τόνισε δε πως στην περίπτωσή του τού έγινε σαφές πως θα επρόκειτο όχι για βιβλίο, αλλά για βιβλιοθήκη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπροσώπους του τύπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατηγόρησε την κ. Θάνου ότι «την επηρεάζει πολύ η πολιτική. Λέει ότι εμποδίζει “μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα”. Αν γνωρίζει ότι υπάρχουν τέτοια, πρέπει να ακολουθήσει τις κατά νόμον διαδικασίες, όχι να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις».

Στην ίδια συνέντευξη κατήγγειλε άνωθεν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, εξαπολύοντας επίθεση και εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο», για «μεθοδεύσεις-ντροπή για τη δικαιοσύνη» .

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της» τόνισε ο επικεφαλής της MIG, o oποίος άφησε ερωτήματα για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει σιωπηλή σχετικά με το γεγονός ότι η Κύπρος διεκδικεί, το εξωφρενικό όπως είπε, ποσό των 4 δισεκ. ευρώ για την υπόθεση της Λαϊκής.

Νομίζω ότι το ενδιαφέρον κάθε πολίτη για δικαστικούς λειτουργούς που δωροδοκούνται είναι αυτονόητο. Όταν ο λειτουργός έχει θητεύσει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, όπως η Βασιλική Θάνου, το ενδιαφέρον αυτό αυξάνει. Εάν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατάφερε να αφήσει πίσω του μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Καταστολής και αναφέρομαι στην αντιεκλογική διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 17/09/2015, τότε βέβαια το ενδιαφέρον πάει στο μη περεταίρω.

Κατά την γνώμη της γράφουσας, η αστυνομία, ειδικώς η ομαδα ΔΙΑΣ, διέκρινε στο πρόσωπο της κ. Θάνου, πρωθυπουργού, την ημέρα της αντιεκλογικής διαδήλωσης,  την απόλυτη εκπρόσωπο  του βαθέως κράτους και έπραξε τα δέοντα προκειμένου όχι μόνο να ψυχαγωγήσει τα μέλη της ίδιας της ομάδας, αλλά και να ικανοποιήσει το αφεντικό της. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κ. Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον επόμενο χρόνο από την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», το 1975. Νομίζω πως σε μια εποχή που οι κλητήρες και οι καθαρίστριες του Δημοσίου καλούνταν να προσκομίσουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να πιάσουν δουλειά, είναι περιττό να αναρωτιόμαστε για τα φρονήματα των δικαστών. Η διαγωγή και οι ιδιαίτερες αντιλήψεις της κ. Θάνου, θα πρέπει να είναι εν γένει γνωστές στους Αστυνομικούς, αφού έχουν την ευκαιρία να τις διαπιστώσουν οι ίδιοι κατά την διάρκεια πολλών ετών, μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων  όπου η κ. Θάνου προεδρεύει.

Πολύ λοιπόν θα θέλαμε να δούμε, η Βασιλική Θάνου που ανέβηκε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας των δικαστικών λειτουργών, που υπηρέτησε επίσης στο δεύτερο τη τάξη πολιτειακό αξίωμα, αυτή η Βασιλική Θάνου που επί βασιλείας της έσπασαν χέρια, πόδια, δόντια διαδηλωτών από τις σιδερογροθιές και τις ρόδες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το σόι καπνό φουμάρει όταν έχει να τα βάλει όχι με 17χρονα παιδάκια, αλλά με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους: είναι τίμια, δεν είναι, παραμένει φίλη της νομιμότητας, παρακάμπτει την νομιμότητα; Αναμένουμε την συνέχεια, δηλαδή την διερεύνηση της μύνησης Βγενόπουλου κατά της κ. Θάνου.

Για το Kollect: Melusine

[Σχόλιο Kollect: Αυτό βέβαια δεν σημαίνει επικρότηση του αφεντικού με το όνομα Βγενόπουλος ούτε ξεχνάμε ότι έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα, αλλά όπως και να το κάνουμε, πάντα έχει ενδιαφέρον να βλέπεις αφεντικά, δικαστικούς και άτομα της εξουσίας να αλληλοσπαράζονται προσπαθώντας να σώσουν τα τομάρια τους. Διαβάστε στο tvxs.gr του «εγώ ήμουν αριστερός από όταν ήμουν ΠΑΣΟΚ» Κούλογλου για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε σε σχέση με την υπόθεση Βγενόπουλου.]

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s