Μυτιλήνη: Χρυσαυγίτης παρενοχλούσε μαθήτριες και ο γυμνασιάρχης τον κάλυπτε

Χθες, 26.01.2017, έκανε το γύρο του διαδικτύου μια είδηση με τίτλο «Μυτιλήνη: 2 χρόνια φυλάκιση για παρενόχληση μαθητριών σε ιδιοκτήτη επιχείρησης εντός του σχολείου» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το άρθρο έχει ως εξής:

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή καταδικάσθηκε πρωτόδικα αργά σήμερα το απόγευμα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ιδιώτης που εκμεταλλεύεται επιχείρηση εντός Γυμνασίου της πόλης, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.

Στην δίκη αυτή, τρεις γονείς ισάριθμων μαθητριών ηλικίας το 2012 όταν και σύμφωνα με τις καταθέσεις που οδήγησαν στο κατηγορητήριο συνέβησαν οι πράξεις, αναφέρθηκαν στην «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα για αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο.
Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, κατά τις μάρτυρες δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που ο επιχειρηματίας έστελνε στις μαθήτριες του, χαρακτήρισε δε εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο τον καταδικασθέντα.
Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!
Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε «να ανοίξουν τα παράθυρα της αίθουσας του δικαστηρίου γιατί είναι πολύς ο καπνός που υπάρχει σε αυτήν ως αποτέλεσμα των φωτιών που διαπιστώθηκε ότι άναψαν και δεν μπορούν να ανασάνουν». Επί της ποινής δε, πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για να επιβάλλει τελικά το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δυο ετών.
Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας διατηρεί έκτοτε και έως σήμερα την επιχείρηση του στο σχολείο, ενώ ουδέποτε κινήθηκε ο παραμικρός διοικητικός έλεγχος από τα προϊστάμενα κλιμάκια της εκπαίδευσης, παρά τις καταγγελίες των γονέων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο.
Να αναφέρουμε εδώ ότι το τεκμήριο της αθωότητας του καταδικασθέντος ισχύει, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, η δε υπόθεση του θα επανακριθεί στο Εφετείο.
Το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι το ποιος είναι αυτός ο καταδικασθείς επιχειρηματίας και ποιος είναι αυτός γυμνασιάρχης που πήγε μάρτυρας υπεράσπισης.
Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας ονομάζεται Κεχαγιάς Βασίλειος, συνονόματος και συνεπόμενημος με  το χρυσαυγίτη που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο επειδή ήταν στον όχλο που επιτέθηκε σε 4 φοιτήτριες και αλληλέγγυες στους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη και για το τατουάζ που έχει στο οποίο απεικονίζεται το στρατόπεδο θανάτου Άουσβιτς [σήμερα, 27.01, είναι ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε στρατόπεδα σαν το Άουσβιτς δολοφονήθηκαν Εβραίοι, Ρομά, LGBTQI, μαύροι, άνθρωποι με αναπηρίες, αναρχικοί, κομμουνιστές, δημοκράτες και άνθρωποι που στιγματίστηκαν από τους ναζί είτε για την καταγωγή τους είτε για το θρήσκευμα τους].
Να και το πινάκιο δικάσιμου της 26ης:
c281dfdwqaupynm
Στο Αδίκημα γράφει: «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεώτερου των 15 ετών».

Ποίος είναι ο διευθυντής του σχολείου όμως;

c3keawvueaqz_gq1
Ο Μακρυπούλιας είναι αυτός στον κόκκινο κύκλο
Είναι ο Βασίλης Μακρυπούλιας. Είναι ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης. Είναι ο διευθυντής που πριν 7 χρόνια έγινε διάσημος επειδή ανακαλύφθηκε ότι διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο [σε server του υπουργείου παιδείας] στο οποίο υμνούσε τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά και γιατί ενώ δηλώνει εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ναζί, έκανε μήνυση[και την κέρδισε κιόλας] σε δημοσιογράφο επειδή τον αποκάλεσε νεοναζί.
Και εδώ αρχίζουν τα σοβαρά. Το υπουργείο Παιδείας ανέχεται να μένει στη θέση του γυμνασιάρχη ένας τύπος που είναι ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού του πολιτεύματος που υποτίθεται πως πρέπει να προάγει. Πλέον όμως το υπουργείο Παιδείας δεν ανέχεται απλά έναν εθνικοσοσιαλιστή αλλά και έναν τύπο που καλύπτει σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών εντός του σχολείου. Και όχι μόνο αυτό αλλά το κυλικείο του σχολείου παραμένει στον Κεχαγιά επειδή απολαμβάνει την στήριξη του Μακρυπούλια. Αλήθεια, πόσο οκ είναι ένας καταδικασμένος για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικα κορίτσια να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με μαθήτριες γυμνασίου;
[Ναι ε; Έρχονται οι πρόσφυγες και παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα ε;]
[Πληροφορίες και φώτο από τον Ταδόπουλο ❤ ]
Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μυτιλήνη: Χρυσαυγίτης παρενοχλούσε μαθήτριες και ο γυμνασιάρχης τον κάλυπτε

  1. Εχετε μπερδέψει την π__τ_α με τη βούρτσα τι σχέση εχει εάν κάποιος υποστηρίζει το τάδε κομμα?Το 99.9% των παιδόφιλων ήταν μελοι/υποστηρικτές /ψηφοφόροι της ΝΔ και Πα(ει)σοκ .Γιατί δεν τους βάζετε στο στοματάκι σας?Μήπως είναι μπουκωμένο από τπτ επιδοτήσεις(εαν έχετε πάρει)?Η δημοσιογραφία ειναι λειτούργημα οχι εκτελεστικό απόσπασμα (εννοείτε οτι το παρόν κείμενο ειναι απο εκτελεστή ειδικών συμφερόντων).Και ναι μέσα στην κουλτούρα αρκετών παράτυπων μεταναστών απο διάφορες φυλές είναι μέσα και η παιδοφιλία / άρνηση δικαιωμάτων των γυναικών και γενικά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με λιθοβολισμούς , εκτελέσεις ,βιασμούς , ξυλοδαρμούς.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s